MÅNEDENS PROFIL: AMANDA LÆSER PÅ REGENT’S UNIVERSITY

Amanda Mortensen: Oprindeligt fra Krejbjerg, Skive

Universitet: Regent’s University London

Studieretning: BA (Hons) Fashion Marketing

Hvad fik dig til at søge ind på Regent’s University?
Jeg har studeret International Baccalaureate i to år, hvilket gav mig et fanstatisk og realistisk indblik i det internationale skolesystem, kombineret med en kulturel atmosfære. Mod slutningen af mit første år vidste jeg, at den personlige og akademiske rejse i det internationale miljø ikke skulle ende der. Jeg har altid bestræbt mig på at udvide mine kulturelle horisonter samt udfordret mig selv akademisk og er dermed kommet et skridt tættere på at blive en verdensborger, med alt hvad det indeholder.

Jeg har altid haft en personlig interesse for mode – rettere sagt for en kombination af den dynamiske modeindustri og international marketing. Det var til en konferencedag ved EDU, at jeg stiftede bekendtskab med Regent’s University samt en række andre britiske universiteter og det reelle navn på mit drømmestudie. Da tiden var inde til at udfylde min ansøgning, ansøgte jeg til fem universiteter. Mit mål var at komme ind på Regent’s University og London College of Fashion (LCF).

Jeg endte overraskende med at modtage offers fra alle fem. LCF er betegnet som et af verdens mest anerkendte universiteter inden for modeindustrien, og jeg var derfor i en længere periode overbevist, om at det skulle være det. Jeg besøgte begge universiteter til åbent hus, hvilket i høj grad ændrede mit synspunkt. Regent’s fejede benene væk under mig. Kombinationen af deres internationale verdens syn reflekteret i de 140 nationaliteter, der går på skolen, samt deres tætte samarbejde med industrien og høje akademiske niveau var nok til at overbevise mig.

Hvad er det bedste ved at studere i udlandet?
Jeg har opbygget et bredt socialt netværk af folk fra det meste af verden, hvilket har givet mig rig mulighed for at få et unikt indblik i forskellige religioner, kultuer og traditioner – og lige pludselig føles verden meget mindre. I en tid hvor socialpolitisk uenighed kan få det til at føles, som om vi rykker længere fra hinanden, oplever jeg det komplet modsatte. At studere her har vist mig, hvordan de stereotypiske kulturelle, religiøse og politiske barriere er blevet usynliggjort af åbenhed, accept og glæde. Det er fantastisk at opleve.

En anden ting er den voksende værdsættelse af Danmark og danske værdier. Jeg havde aldrig forstillet mig, at jeg skulle ringe til min mor og kræve at hun sendte torskerogn og dansk rugbrød til mig, og behandle disse to ting som var de hellige. Udover dette tror jeg, at mange går med tanken om, at langt de fleste briter har statsbetalte uddannelser. Dette er lang fra tilfældet. Uddannelse er ikke en selvfølge, specielt ikke når der er tale om universitetsniveau. Derfor er det også fascinerende at se, hvordan briterne sætter så stor pris på noget, der for os danskere er en selvfølge.

Mit udenlandsophold har indtil videre lært mig at værdsætte og sætte spørgsmålstegn ved de ting, der er normaliseret i vores danske samfund, hvilket jeg finder meget værdifuldt.

Hvad har været det mest udfordrende?
Et aspekt der i starten var lidt udfordrende var det sociale. Selvom de kulturelle forskelle i dag nærmest ikke spiller nogen rolle, havde de i starten stor indflydelse på, hvordan man engagerede sig i en samtale og generelt socialiserede sig. En anden ting i starten var, at man godt kunne blive mør i hovedet af at skulle bearbejde alle de nye indtryk af menneskerne, byen og universitet. De to ovenfor nævnte aspekter er heldigvis små udfordringer som hurtigt og gnidningsfrit ender med ingen rolle at spille – før man ved af det, virker det urealistisk, at tingene overhovedet har været sådan. I dag har det sociale givet mig mine bedste venner, og de nye indtryk er blevet hverdag.

Hvordan finansierer du dit studium?
Jeg har taget et lån af Student Finance UK, som er meget normalt herovre. Det fungerer ekstremt godt, blandt andet på grund af deres tilbagebetalingsregler og gode service.

Hvilke planer har du for fremtiden?
Med hensyn til fremtiden efter Regent’s University vil jeg gerne studere en kandidat inden for enten strategisk management eller behaviorial ecconomics. Brancher jeg har planer om at prøve kræfter med er konsulentbranchen samt strategisk og international management. Om det bliver i London, København eller et helt på sted er stadig uvist.

Hvis man overvejer at læse på Regent’s, skal man…
Se frem til at blive en del af et dynamisk og internationalt miljø, hvor du vil få venner fra hele verden og dermed et unikt indblik i forskellige kulturer. Derudover skal man glæde sig til have sin hverdag på et smukt campus lokaliseret centralt i den smukke Regent’s Park og samtidig midt i centrum af en af verdens mest livlige byer, tæt på alt.

Kontakt os

Hvis man har spørgsmål, som ikke er besvaret i denne artikel, eller brug for personlig vejledning, er man mere end velkommen til at udfylde vores kontaktformular og få hjælp af vores studievejleder.

Del:

Indhold

Har du overvejet at støtte DSA?

Vores artikler kan læses af alle, men vi opfordrer dem, der kan, til at blive betalende medlem. Det koster ikke meget og hjælper os til at kunne fortsætte med at hjælpe studerende i udlandet, da medlemskontingenter er vores eneste indtægtskilde.

Hvis du allerede er medlem, kan du logge ind nedenfor.

Email-adresse
Adgangskode
Husk mig
Glemt adgangskode