Bestyrelsen i DSA

Bestyrelsesmedlemmer

simon thomsen

Præsident

Efter et år i bestyrelsen har Simon valgt at påtage sig rollen som præsident. Efter at have lavet en masse outreach i sit første år, så vil Simon gerne arbejde mere med DSA’s strategiske plan og finde en model for, hvordan DSA kan blive bedre og større, således DSA kan hjælpe endnu flere og opnå mere politisk indflydelse.

Simon blev i 2019 student fra Handelsgymnasiet Tradium i Randers. Inden gymnasiet havde han været udvekslingsstudent i USA i et år, så da han gennem Akademiet for Talentfulde Unge, blev opmærksom på muligheden for at studere i udlandet, spirede udlængslen igen. Simon læser nu sit tredje og sidste år af en bachelor i Human, Social, and Political Sciences ved University of Cambridge.

Kontakt Simon på mail

VICTOR BJERRE

Vicepræsident

Victor blev for to år siden aktiv i DSA’s bestyrelse fordi, han ville forbedre mulighederne for at kunne studere i udlandet. Det arbejde ønsker han at fortsætte nu i rollen som vicepræsident. Derudover håber han på at kunne inspirere endnu flere til at forfølge deres eget udlandseventyr.

Victor blev i sommeren 2020 student fra Herning Gymnasium og det var her hans lyst til at studere i udlandet blev vakt i forbindelse med et to måneders studieophold på college i USA. Lysten til igen at komme ud i verden førte ham gennem ansøgningsprocessen og til London, hvor han nu skal i gang med tredje og sidste år af sin bachelor i fysik ved University College London.

Kontakt Victor på mail

Johan B. STAGSTRUP

Kasserer

Johan læser anden del af en toårig dual degree mellem Sciences Po og University of Pennsylvania. Hans dual degree består af en Master in International Management and Sustainability fra Sciences Po og en Master of Laws (LL.M.) fra University of Pennsylvania. Johan læser i USA i det akademiske år 2022-2023.

Derudover har han en bachelorgrad i jura fra Københavns Universitet. Under sit bachelorstudium læste Johan endvidere på LSE i London og Columbia University i New York, og han har desuden haft to længere forskningsophold på University of Oxford og Chinese University of Hong Kong. I bestyrelsesåret 2021-2022 tog Johan et “gap year”, hvor han bl.a. arbejdede hos Credit Suisse i Schweiz og i EU-Domstolen i Luxembourg.

Johan er med i DSA for at gøre en forskel for de danskere, der vil studere, eller allerede studerer, i udlandet. Han tror på, at DSA’s arbejde hjælper folk til at opnå deres drøm om at studere i udlandet, og at DSA’s målrettede indsats kan hjælpe endnu flere danskere til udlandet.

Kontakt johan på mail

Bianca Rasmussen

Bestyrelsesmedlem

Bianca blev i 2017 student fra Ørestad Gymnasium. Inden gymnasiet var hun udvekslingsstudent i Tyskland og denne oplevelse gav hende lyst til at fortsætte udlandsrejsen efter gymnasiet. Fra 2018-2021 læste Bianca en bachelor i Philosophy, Politics and Economics ved University of Oxford. Hun arbejdede efterfølgende i Berlin og gik på fransk sprogskole i Marseille. Til efteråret 2022 vender hun tilbage til Storbritannien og begynder på en kandidat ved London School of Economics and Political Science.

Bianca er med i DSA fordi hun fra egen erfaring ved, at det ikke altid er helt lige til at finde ud af, hvordan man kommer ind på et studie i udlandet. Hun tror på at DSA’s arbejde hjælper folk med at gøre denne viden mere tilgængelig og kan åbne op for, at endnu flere danskere kan få lov at nyde oplevelsen at lære i udlandet.

Kontakt Bianca på mail

Emilie la cour

Bestyrelsesmedlem

Emilie er opvokset i Indonesien, Vietnam, og USA, og det var disse oplevelser med familien, der gav hende blod på tanden for flere udlandsophold. Efter nogle år i det danske folkeskole system, blev hun student på IB-linjen på Birkerød Gymnasium, og rejste derefter til England for at læse en B.Sc. International Relations på LSE. Rejselysten var ikke forsvundet efter de tre år, så det blev til et praktikophold på den danske ambassade i Israel, efterfulgt af nogle corona-år i Danmark, hvor hun også nåede at tage en værnepligt. Hun er nu i gang med sin kandidat i Security Studies på Georgetown University i Washington D.C.

Emilie meget bekendt med den kæmpe glæde det er at stå på egne ben i et helt nyt land og at tilegne sig nye perspektiver, og hun tror på at det også gavner Danmark. Hun vil som bestyrelsesmedlem i DSA arbejde for at hjælpe flere unge danskere til udlandet.

Kontakt Emilie på mail

Florence van Riet

Bestyrelsesmedlem

Florence er født og opvokset i København og har rødder fra Tanzania og Holland. Lige siden hun var på udveksling i Hayesville, North Carolina i 2.g har hun drømt om at bo i udlandet. Dette førte til, at hun i sit første sabbatår tilbragte 4 måneder på en global højskole i Nanyuki, Kenya faciliteret af Mellemfolkeligt Samvirke, som viste sig at være hendes livs-oplevelse. Siden da er hun vendt tilbage til Kenya på sit 5. semester hos University of Nairobi under sin BSc. i Market and Management Anthropology fra SDU, og læser i dag en hel kandidatuddannelse – Masters of Arts in International Relations med major i Development Studies på United States International University-Africa i Nairobi. Florences studieophold i udlandet har i stor grad været med til at forme hende til den person, hun er i dag, og håber derfor, som bestyrelsesmedlem i DSA, at hun kan støtte andre, der er interesserede i at læse i udlandet. Særligt med henblik på studier i det globale syd.

Kontakt Florence på mail

Julie Eriksen

Bestyrelsesmedlem

Julie har læst en kandidat i European and International Public Policy på LSE samt en bachelor i European Politics på King’s College London. Derudover har hun også arbejdet med politisk interessevaretagelse samt i Europa-Parlamentet i Bruxelles. Nu arbejder hun med energipolitik og EU hos Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.

Julies arbejde i DSA vil have primært fokus på politisk repræsentation af DSA samt outreach. Hun har selv haft stor glæde af DSAs vejledning og har en personlig mission om at gøre studier i udlandet mere tilgængelige for studerende fra alle slags baggrunde.

Kontakt Julie på mail

Anne Vestergaard

Bestyrelsesmedlem

Anne har en bachelor i idéhistorie fra Aarhus Universitet og en kandidat i politisk teori fra University of York. Siden har hun studeret kønsvidenskab på Lunds Universitet og startede derefter på en ph.d. i politik på University of York, som hun pt. har orlov fra.


Anne brænder særligt for at gøre det lettere at rejse hjem til Danmark igen for danskere med en udenlandsk uddannelse. I DSA vil hun bidrage til det politiske arbejde og glæder sig til at hjælpe andre studerende med at komme godt ud og hjem igen.

Kontakt Anne på mail

Mads Hvidkær cristoffersen

Bestyrelsesmedlem

Mads er DSA’s kunstneriske repræsentant med et stærkt netværk på mange europæiske skoler for industridesign, kunst og arkitektur. Han studerer på Bartlett School of Architecture i London, som en del af sin arkitektuddannelse i Umeå, Sverige.

Mads er født og opvokset i Odense, hvorfra han som HTX-student flytter til Tyskland med ønsket om at lære tysk. Rejsen ender i Belgien, hvor han arbejder som guide i Europa-parlamentet. Efter et år på højskole flytter han til Sverige, hvor han studerer og arbejder.

Kontakt Mads på mail

Benjamin Hilton

Bestyrelsesmedlem

Benjamin blev student fra H. C. Ørsted Gymnasiet Lyngby i 2022, og læser nu første år af sin bachelor i matematik på University of Cambridge. Benjamin er med i DSA, da han selv har oplevet hvor uoverskueligt, det kan være at skulle søge ind på udenlandske universiteter, og blev hjulpet af DSA’s ressourcer. Derfor vil han gerne hjælpe med at gøre processen nemmere for de danskere, der gerne vil til udlandet. Derudover har han selv oplevet, hvor fantastisk en oplevelse det er at læse i udlandet, og vil gerne sørge for, flere danskere hører om muligheden for at studere i udlandet.

Kontakt Benjamin på mail

Mød vores bestyrelse

DSA er en non-profit interesseorganisation, der der drives af en bestyrelse bestående af nuværende og tidligere udlandsstuderende. DSA arbejder for, at alle danske unge skal have mulighed for at læse i udlandet.