“Der er så sørgeligt lille interesse for Kazakhstan i Danmark"

maanedens-profil-nov14

Foto: Privat

Hvad forsker du?

Jeg er i gang med en fireårig PhD i politik og internationale relationer, som jeg startede på for et år siden, efter jeg blev cand.mag. i russisk. Jeg forsker i nutidig Kazakhstansk politik, med fokus på perioden efter Sovjetunionens sammenbrud.

Jeg har altid været helt tosset med Kazakhstan – lige siden jeg som 13-årig kom derned med min familie første gang og boede. Landet er så eksotisk, smukt og fascinerende, og jeg har ikke kunnet slippe det siden. Gæstfriheden, kulturen og den unikke natur er så fængende.

Jeg tror, det er vigtigt Danmark begynder at engagere sig mere i Kazakhstan. Mange tænker ikke over, at Danmark faktisk har mange økonomiske aktiver i Kazakhstan – blandt andet i oliesektoren i landet, hvor min far også tidligere arbejdede. Kazakhstan er et utroligt vigtigt land med en interessant politisk situation, især set i lyset af krisen mellem Rusland og Ukraine, som mange frygter vil spilde over i Kazakhstan.

Hvor forsker du?

Jeg tager min PhD ved La Trobe University i Melbourne, Australien. Egentlig valgte jeg at læse i Australien, fordi min kæreste bor her, men jeg opdagede hurtigt, hvor stor interesse der her var for Asien generelt. Herunder situationen i det tidligere Sovjetunionen. Starten på mit projekt var uhyggeligt nok timet med begivenhederne i Ukraine, uden at jeg ville det.

Hvorfor lige Australien?

At være her giver mulighed for at lave noget forskning, som der nok ikke er plads til i Danmark. Der er så sørgeligt lille interesse for Kazakhstan i Danmark, men sådan er det ikke her. Australien har et helt andet udsyn. Mit universitet har for eksempel støttet PhD’er med projekter i Rusland (Tjetjenien), Kazakhstan, Ghana, Kirgistan, Egypten, Fiji, Rwanda, Indien og Venezuela inden for disciplinerne politik, historie, sociologi, antropologi, mediefag og økonomi, blot for at nævne nogle stykker. Det er da imponerende.

 

Kontakt os

Hvis man har spørgsmål, som ikke er besvaret i denne artikel, eller brug for personlig vejledning, er man mere end velkommen til at udfylde vores kontaktformular og få hjælp af vores studievejleder.

Del:

Indhold

Har du overvejet at støtte DSA?

Vores artikler kan læses af alle, men vi opfordrer dem, der kan, til at blive betalende medlem. Det koster ikke meget og hjælper os til at kunne fortsætte med at hjælpe studerende i udlandet, da medlemskontingenter er vores eneste indtægtskilde.

Hvis du allerede er medlem, kan du logge ind nedenfor.

Email-adresse
Adgangskode
Husk mig
Glemt adgangskode