Månedens profil: Christoph læser på University of St Andrews

 

Christoph Jappsen: oprindeligt fra Jejsing ved Tønder.

Universitet: University of St Andrews

Studieretning: International Relations & Philosophy (M.A.) 2nd year

 

Hvad fik dig til at søge ind på St Andrews?
Jeg havde en idé om, at jeg gerne ville læse på et topuniversitet i udlandet, da jeg på den ene side havde lyst til at udfordre mig selv akademisk og på den anden side gerne ville opleve det store udland – ikke blot som passiv iagttager men som aktiv deltager. Konkret udmøntede det sig i, at jeg sigtede efter at komme ind på enten Oxford eller London School of Economics (LSE). Da tiden var inde til at udfylde min ansøgning, kunne jeg vælge op til fem universiteter, og det var dér, at St Andrews kom ind i billedet. Det endte med, at jeg fik to offers, nemlig fra St Andrews og LSE. På daværende tidspunkt var jeg overbevist om, at det skulle være LSE.

Jeg besøgte offer holder’s day begge steder, og det ændrede min mening fuldstændigt, da jeg smaskforelskede mig i St Andrews. Kombination af universitets historie (grundlagt i 1413), internationale udsyn (+120 nationaliteter) og høje student satisfaction rate (de mest tilfredse studerende i UK 2017) endte med at overbevise mig.

Hvad er det bedste ved at studere i udlandet?
I øjeblikket bor jeg sammen med en sydafrikaner, en amerikaner og en englænder. Sidste år besøgte jeg en ven i Los Angeles, og i år planlægger jeg at besøge venner i både Wales og Washington. Jeg har svært ved at komme på et land, hvori jeg ikke har venner, og verden er således blevet både større og mindre på én gang. Det kan jeg enormt godt lide.

En anden ting er, at inden jeg tog afsted fortalte en nær ven mig, at udlandsophold har en polariserende effekt på forholdet til de rødhvide striber: Enten annullerer man sin returbillet prompte efter ankomst, eller også går man i krig med at finde DR Pigekorets version af ’Det Er Idag Et Vejr’ på Apple Music, mens man ringer hjem til sin mor og kræver, at hun sender endnu en pakke over med pålægschokolade. For mit vedkommende er jeg i skrivende stund oppe på 34 afspilninger af førnævnte sang.

Med andre ord så sætter et udlandsophold ens værdier i relief, og uanset hvilke aversioner eller venerationer det resulterer i, tror jeg på, at det er værdifuldt at sætte spørgsmålstegn ved de ting, som vi normalvis ikke tænker videre over.

Og hvad har været det mest udfordrende?
I starten var der især to ting, der frustrerede mig. Det første var, at jeg i starten hurtigt blev træt og mør i hovedet, da jeg skulle vænne mig til at alting foregik på engelsk. Det tog en del længere tid, at gå fra aktiv til passiv lytning, end jeg troede. Et andet aspekt er det sociale, hvor det til tider kunne være svært at fange alt som folk sagde, især i situationer med høj musik og mange mennesker. Når det så er sagt, så er det heldigvis små udfordringer med store gevinster, og før man ved af det, står man lige pludselig og har skrevet sin indkøbsseddel på engelsk.

Hvordan finansierer du dit studium?
Jeg tog et sabbatår, hvor jeg arbejdede, så jeg har heldigvis en solid opsparing, der suppleres med legater. Derudover betaler man som EU-student ikke undervisningsafgifter i Skotland, hvilket er en stor hjælp.

Hvilke planer har du for fremtiden?
Hvad fremtiden angår, så har jeg planer om at udforske konsulentbranchen, når jeg er færdig i St Andrews – om det bliver i Danmark eller andetsteds ved jeg endnu ikke.

Hvis man overvejer at læse i St Andrews, skal man…
-Glæde sig til det internationale miljø. Det føles som om, at et udsnit af hele verden er samlet i en lille by på den skotske østkyst, og det er fedt.
-Være klar på en masse finurlige traditioner såsom Raisin Weekend, akademiske familier, Pier Walks og de karakteristiske røde kapper.

 

17/02/2018

Kontakt os

Hvis man har spørgsmål, som ikke er besvaret i denne artikel, eller brug for personlig vejledning, er man mere end velkommen til at udfylde vores kontaktformular og få hjælp af vores studievejleder.

Del:

Indhold

Har du overvejet at støtte DSA?

Vores artikler kan læses af alle, men vi opfordrer dem, der kan, til at blive betalende medlem. Det koster ikke meget og hjælper os til at kunne fortsætte med at hjælpe studerende i udlandet, da medlemskontingenter er vores eneste indtægtskilde.

Hvis du allerede er medlem, kan du logge ind nedenfor.

Email-adresse
Adgangskode
Husk mig
Glemt adgangskode