Hvordan undersøger jeg, hvor jeg kan studere mit drømmestudie i udlandet?

…Det hele starter med en simpel google-søgning.

Et af de spørgsmål, der oftest tikker ind på vores rådgivningsmail, er spørgsmålet om, hvor man kan studere et givent studie. Mange unge har en drøm om at studere i udlandet, men finder det uoverskueligt at der er så meget research involveret i en realisering af denne drøm. Og dette er med god grund. Der oprettes kontinuerligt nye studier rundt om i verden, og der er endeløse muligheder, for de der ønsker at studere i udlandet.

For at overskueliggøre forklaringen benytter vi os følgende eksempel: Laura vil gerne studere medicin, men har ikke snittet til at gøre blive optaget i Danmark, og vil derfor vide, hvor hun kan studere medicin i udlandet, som undervises på engelsk.

Hvis Laura er ligeglad med hvilket land hun studerer i, kan hun begynde med en bred søgning såsom: ”Medicine English Europe”. Det første link på google, giver følgende hjemmeside: http://www.medicalstudyguide.com/medical-universities-in-europe.html

Her kan ses lister med de forskellige lande i Europa, der tilbyder medicin studiet på engelsk. Inde på hvert land, kan man finde en liste over de universiteter, der tilbyder medicin studier. Er det økonomien, der er den afgørende faktor, kan Laura nu kigge disse universiteter igennem, og finde frem til det billigste, eller den pris der passer hendes budget. Er det beliggenheden der er afgørende, kan Laura finde frem til det universitet med hendes foretrukne beliggehed.

Hele den proces, der ligger bag et studieophold i udlandet, begynder med en simpel søgning på google. Når du har fundet det rette universitet, der udbyder dit drømmestudie, kan du nu begynde at undersøge deres adgangskrav og optagelsesproces. Få så hurtigt som muligt styr på, hvornår der er deadline for ansøgningen.

God søgelyst!

Kontakt os

Hvis man har spørgsmål, som ikke er besvaret i denne artikel, eller brug for personlig vejledning, er man mere end velkommen til at udfylde vores kontaktformular og få hjælp af vores studievejleder.

Del:

Indhold

Har du overvejet at støtte DSA?

Vores artikler kan læses af alle, men vi opfordrer dem, der kan, til at blive betalende medlem. Det koster ikke meget og hjælper os til at kunne fortsætte med at hjælpe studerende i udlandet, da medlemskontingenter er vores eneste indtægtskilde.

Hvis du allerede er medlem, kan du logge ind nedenfor.

Email-adresse
Adgangskode
Husk mig
Glemt adgangskode