”MAN SKAL IKKE LADE SIN DRØM FORBLIVE EN DRØM”

Onlinemagasin Gotha sætter fokus på studier i Østeuropa og DSA udtaler sig i artiklen, der netop er blevet udgivet i Politikens skoleavis og omdelt på ungdomsuddannelser i hele landet.

jasmin

Foto: Lasse Skytt

Jasmin nægtede at opgive drømmen om at blive læge og forfulgte den i stedet i Polen. Nu er hun næsten færdiguddannet og klar til at arbejde som læge – enten i Danmark eller i udlandet. Det er sørme flot gjort!

Sverige, Norge og Island sender hvert år tilsammen 4400 studerende til lande som Polen, Tjekkiet og Ungarn – Danmark glimrer ved sin fraværelse og sendte i 2013 kun 38 studerende afsted.

DSAs vicepræsident Mia Eskelund udtaler i artiklen:

”På det personlige plan går mange studerende glip af at komme ind på drømmestudiet, og på det samfundsøkonomiske plan går Danmark glip af viden, ekspertise og kompetencer, som Norge og Sverige for eksempel bliver berigede med”

Og når prognoserne siger, at Danmark kommer til at mangle 5500 læger om 20 år, så virker det paradoksalt at der ikke bliver gjort mere for at oplyse unge om de mange muligheder, de reelt har for at studere medicin – også selvom de ikke er kommet ind i Danmark.

Hele artiklen kan læses i Onlinemagasinet Gotha HER, eller i et af Politikens skoleaviser, der bliver omdelt på samtlige af ungdomsuddannelser i Danmark.

Kontakt os

Hvis man har spørgsmål, som ikke er besvaret i denne artikel, eller brug for personlig vejledning, er man mere end velkommen til at udfylde vores kontaktformular og få hjælp af vores studievejleder.

Del:

Indhold

Har du overvejet at støtte DSA?

Vores artikler kan læses af alle, men vi opfordrer dem, der kan, til at blive betalende medlem. Det koster ikke meget og hjælper os til at kunne fortsætte med at hjælpe studerende i udlandet, da medlemskontingenter er vores eneste indtægtskilde.

Hvis du allerede er medlem, kan du logge ind nedenfor.

Email-adresse
Adgangskode
Husk mig
Glemt adgangskode