Månedens profil – maj

I denne måned kan du læse om Anna Fisker Hansen, der valgte at flytte til England for at tage en uddannelse i hestevidenskab.

Jeg har siden 2013 studeret en forskningskandidat (Research Masters) på Plymouth University i England. Jeg har lige været oppe til min Viva Voce eksamen, hvor jeg forsvarede mit projekt og bestod. Jeg fandt uddannelsen og projektet i ”Equitation Science” på nettet, året efter jeg havde færdiggjort min bachelor i Equine Science (hestevidenskab) fra Greenwich University. Projektet omhandlede det samme emne som mit bachelorspeciale, vedrørende hvilken psykologisk betydning hestes farve har i bedømmelsen af deres evner i konkurrencer. Jeg følte mig derfor utrolig heldig, da jeg fik muligheden for at studere videre på mit speciale og flyttede fra Kent til Devon.

Efter gymnasiet vidste jeg nemlig ikke, hvad jeg ville studere. Jeg tog jeg et sabbatår, hvor jeg rejste til Australien og arbejdede med heste. Planen var at komme hjem til Danmark igen og starte på universitetet, men jeg vidste stadig ikke, hvad jeg ville studere. Turen til Australien havde lukket mine øjne op for at arbejde med heste på fuld tid, men efter et års arbejde på stutteri i Nordsjælland var det klart for mig, at jeg ville noget, hvor jeg kunne bruge hjernen mere. Der var dengang ikke nogen universitetetsuddannelser om hestevidenskab i Danmark, og da jeg fik muligheden for at flytte til London i 2008, fandt jeg den uddannelse, jeg havde drømt om, men ikke vidste fandtes.

Idet min bachelor og kandidat begge omhandlede heste, foregik undervisningen på Colleges uden for London (Hadlow College og Duchy College). Studiemiljøet dér er meget fokuseret på de studerende i gymnasiealderen, og da jeg allerede var en moden studerende, kunne jeg godt føle mig lidt gammel. Derfor valgte jeg at flytte tættere på Plymouth University, da jeg skulle begynde min kandidat. Her er studiemiljøet meget aktivt. Da jeg læste en forskningskandidat, har det meste af mit studie været individuelt arbejde, og det har derfor været rigtig godt at kunne være del af diverse ”societies”.

Jeg har haft deltidsarbejde ved siden af begge mine fuldtidsstudier og foruden de tre år, som jeg havde mellem gymnasiet og min bachelor, også et års fuldtidsarbejde mellem min bachelor og kandidat. Selvom jeg har modtaget SU og hjælp fra det Engelske Student Finance, har det ikke været en let sag. Det tog nogen tid at sætte sig ind i systemet, da først jeg flyttede til England, og jeg havde brug for de penge, jeg havde opsparet. På trods af alt papirarbejdet gik det dog forholdsvis let at søge bevilling for min bachelor. Dette var imidlertid ikke tilfældet for min kandidat, hvor det tog et helt år før SU-styrelsen havde godkendt min ansøgning, og derefter fik jeg kun bevilliget penge til det ene af de to år, min uddannelse varede.

Da jeg flyttede til London i sommeren 2008, havde jeg ikke forestillet mig at jeg stadig ville bo i England næsten otte år senere, eller at jeg ville have taget både en bachelor og kandidat her, men i dag føles det nærmest som om, det altid var min skæbne. Jeg er helt sikkert bidt af en gal hest, men er nu også blevet bidt af forskning. Jeg søger nu et job eller Ph.d. i Equine Science hvor som helst i verden.

 

Kontakt os

Hvis man har spørgsmål, som ikke er besvaret i denne artikel, eller brug for personlig vejledning, er man mere end velkommen til at udfylde vores kontaktformular og få hjælp af vores studievejleder.

Del:

Indhold

Har du overvejet at støtte DSA?

Vores artikler kan læses af alle, men vi opfordrer dem, der kan, til at blive betalende medlem. Det koster ikke meget og hjælper os til at kunne fortsætte med at hjælpe studerende i udlandet, da medlemskontingenter er vores eneste indtægtskilde.

Hvis du allerede er medlem, kan du logge ind nedenfor.

Email-adresse
Adgangskode
Husk mig
Glemt adgangskode