Beretning fra Nordic Students Abroad møde i England

I weekenden mødtes vi i DSA med vores søsterorganisationer ANSA (Norge) og SISA (Sverige) for at udveksle erfaringer og diskutere fremtiden for vores fælles nordiske samarbejde, Nordic Students Abroad (NORDSA).

Oxford 2

SISA (Swedish International Students and Alumni) er en relativt ny organisation, som snart kan fejre sin 2 års fødselsdag, hvorimod ANSA (Association of Norwegian Students Abroad) i år fejrer sin 60 års fødselsdag og er støttet (og startet) af den norske stat. På trods af så store forskelle mellem vores organisationer har vi mange brugbare erfaringer og idéer, som vi kan dele med hinanden.

 

På det politiske område diskuterede vi for eksempel Norges gavmilde ordning for studerende, der gør det nemt at finansiere studier i udlandet—på både bachelor- og kandidatniveau—gennem lån og stipendier. Man har også valgt at valuta-justere den norske SU, så de udlandsstuderende ikke tvinges til at spekulere i valutakurser, som kan ændre sig i løbet af deres studietid. En stor fordel, for eksempel, da pundet steg drastisk i danske kroner i 2015.

 

Vi diskuterede også det fremtidige samarbejde i NORDSA, som består af Norge, Sverige, Danmark og Island. Her blev vi enige om, at vi hjælpe hinanden med at udbygge vores lokalforeninger, at lave fælles arrangementer både i udlandet og i Skandinavien, og dele viden på det politiske område.

 

Organisatorisk var der som altid en lang række brugbare erfaringer at hente. Vi diskuterede medlemsvækst, nyhedsbreve, størrelsen på bestyrelsen, lokalforeninger og meget andet. Vi fik ideer og inspiration til hvordan vores organisation kan blive endnu bedre, få flere involveret som frivillige og vokse sig større, og vi glæder os til at vise jer resultaterne af vores arbejde med de nye input.

 

Sidst, men ikke mindst, blev der selvfølgelig også tid til at lære hinanden at kende og at få set lidt af Oxford. På billedet spiser Mikkel (DSA), David (DSA), Anna Gross (SISA kasserer), Maximillian Richter (SISA President) og Jakob Aure (ANSA President) i spisesalen på Jesus College.Oxford 1

Kontakt os

Hvis man har spørgsmål, som ikke er besvaret i denne artikel, eller brug for personlig vejledning, er man mere end velkommen til at udfylde vores kontaktformular og få hjælp af vores studievejleder.

Del:

Indhold

Har du overvejet at støtte DSA?

Vores artikler kan læses af alle, men vi opfordrer dem, der kan, til at blive betalende medlem. Det koster ikke meget og hjælper os til at kunne fortsætte med at hjælpe studerende i udlandet, da medlemskontingenter er vores eneste indtægtskilde.

Hvis du allerede er medlem, kan du logge ind nedenfor.

Email-adresse
Adgangskode
Husk mig
Glemt adgangskode