Månedens Profil – Januar

906422_387134948093455_2560325368601636533_o

I denne måned har vi talt med Frederik Hausner Petersen som har  valgt en billigere løsning til de ofte dyre colleges i USA, nemlig community college. Her går man typisk i to år, (nogle får dog hele deres grad derfra),og færdiggør derefter sin uddannelse på et almindeligt college.

Jeg var udvekslingsstudent i Las Vegas på High School tilbage i 2011/12, og jeg havde et FANTASTISK ophold. Derfor besluttede jeg mig for at læse lidt på college også, simpelthen fordi jeg gerne ville prøve at indgå i et amerikansk studiemiljø. Ja, årsagen til USA er fordi, at jeg altid har haft en vis kærlighed til det land, og så havde jeg allerede prøvet at gå i skole derovre.

 

Mit hovedfag er som sagt journalistik, og jeg valgte Snow College (beliggende i Ephraim, Utah), fordi denne skole opfyldte alle mine krav: Det har journalistik, hvor jeg har haft både avis, radio samt TV, og så har det tennis, som også var et stort ønske fra min side. Derudover havde jeg ønsket, at jeg ville til en lille skole et sted, som ikke var i en storby ligesom Las Vegas. Det opfyldte denne skole også med sine omkring 5000 elever samt ca. 6000 indbyggere i hele byen.

 

Jeg valgte et community college udelukkende af den grund, at det var billigere! Og det faktum at det var mindre.

 

Studiemiljøet på Snow College er rigtig godt – skolen er som sagt meget lille i forhold til amerikanske standarder. En af de mest positive oplevelser var, at klassestørrelserne i gennemsnit ligger på 20 elever pr. lærer – stort set samme norm som i Danmark! Man hører ofte om kæmpeuniversiteter, hvor man sidder en 2-300 elever til en enkelt forelæsning – det havde jeg ikke lyst til!

 

I efterårssemesteret 2015 var der 103 internationale elever registreret på Snow College. Rigtig mange (nok omkring en 70-80 stykker) var fra Kina eller Japan, fordi skolen har et samarbejde med nogle universiteter derovrefra. Jeg er faktisk den første elev, de har fra Danmark – og ironisk nok bliver Ephraim kaldet “Little Denmark”, fordi danskere kom engang i 1800-tallet og ’startede byen op’. De har ikke særlig mange fra Skandinavien (i efterårssemesteret var jeg igen den eneste derfra), men nogle stykker fra Europa og så ellers lidt rundt omkring, men med de fleste fra Japan/Kina.

 

På Snow College har man som sagt sine timer, som man går til, og så får man lektier for – fuldstænding som herhjemme! Men jeg havde f.eks. mit avis-fag, hvor jeg skrev artikler til skolens avis. Her fungerede det lidt anderledes. Her skulle vi selv ud og opsøge folk og begivenheder og så arbejde uden for timen, hvor vi fik styr på vores interviews, sat historien sammen osv. Det samme var tilfældet i mit radio-fag, hvor jeg selv skulle planlægge et radioprogram på i alt to timer. Jeg klarede faktisk det ret godt og endte med at få prisen som “DJ of the Semester” – så det er jeg da ret stolt af! 🙂

Kontakt os

Hvis man har spørgsmål, som ikke er besvaret i denne artikel, eller brug for personlig vejledning, er man mere end velkommen til at udfylde vores kontaktformular og få hjælp af vores studievejleder.

Del:

Indhold

Har du overvejet at støtte DSA?

Vores artikler kan læses af alle, men vi opfordrer dem, der kan, til at blive betalende medlem. Det koster ikke meget og hjælper os til at kunne fortsætte med at hjælpe studerende i udlandet, da medlemskontingenter er vores eneste indtægtskilde.

Hvis du allerede er medlem, kan du logge ind nedenfor.

Email-adresse
Adgangskode
Husk mig
Glemt adgangskode