Vidensalon: Hvad i al verden får man ud af et udlandsophold?

Det er ikke nogen hemmelighed at vi i DSA er meget positive omkring udlandsophold på f.eks. et semester eller et års varighed, som led i en dansk videregående uddannelse. Men hvad er det egentlig man får ud af et udlandsophold? Er det virkelig så godt?

Disse ting blev der stillet skarpt på, da DSA den 22. september 2015 deltog i en “Vidensalon” arrangeret af Tænketanken DEA i samarbejde med Aarhus Universitet.

DSAs præsident, Mikkel Lauritzen, deltog i et “mythbuster” panel, som udover DSA bestod af tre studerende, der havde været på udlandsophold, samt Jan Ifversen fra Aarhus Universitetet. Panelet blev præsenteret for en række “myter” og skulle så “buste” eller “confirme” dem. En sådan myte kan ses på ovenstående billede: “Der er gået automatreaktion i vores syn på udlandsophold”. Dette statement blev til dels bekræftet som sandt. Vi ved ikke så meget, som vi gerne vil, om hvad man helt præcist får ud af et udlandsophold og vi har måske glemt at stille spørgsmål til det. Og det er vigtigt at stille spørgsmål. Faktisk kan mere præcise svar være med til at højne værdien af udlandsophold idet udbyttet italesættes og de studerende får nemmere ved at fortælle om de kompetencer, de har udviklet på deres udlandsophold. På den måde kan udlandsopholdet blive et endnu mere værdifuldt punkt på CV’et, når jobsøgningen begynder efter endt uddannelse.

Konklusionen fra både virksomhederne (Novo Nordisk, Dansk Erhverv, Signal), institutionerne og de studerende var klar: langt de fleste studerende får et stort fagligt, personligt, socialt og erhvervsmæssigt udbytte ved at tage på udlandsophold – derfor skal flere afsted, end det er tilfældet i dag.

På følgende link kan man se en beskrivelse af arrangementet og materialerne fra dagen:

http://www.dea.nu/arrangementer/vidensalon-djaevlens-advokat-al-verden-faar-udlandsophold.

Kontakt os

Hvis man har spørgsmål, som ikke er besvaret i denne artikel, eller brug for personlig vejledning, er man mere end velkommen til at udfylde vores kontaktformular og få hjælp af vores studievejleder.

Del:

Indhold

Har du overvejet at støtte DSA?

Vores artikler kan læses af alle, men vi opfordrer dem, der kan, til at blive betalende medlem. Det koster ikke meget og hjælper os til at kunne fortsætte med at hjælpe studerende i udlandet, da medlemskontingenter er vores eneste indtægtskilde.

Hvis du allerede er medlem, kan du logge ind nedenfor.

Email-adresse
Adgangskode
Husk mig
Glemt adgangskode