"Jeg blev afklaret om dét at studere i udlandet"

eda_atayAf Eda Atay

Jeg blev orienteret om DSA’s åbenthus-arrangement på de forskellige universiteter i London efter at have modtaget en besked over lectio fra Studievalg Syddanmark. Jeg valgte at deltage, da det lød som et spændende arrangement, som ville kunne gavne mig på sigt.

DSA Open House 2014 i London fandt sted i weekenden før efterårsferien og varede fra fredag til søndag. Dette var en fordel for os, der deltog, da vi havde mulighed for at gøre ferie ud af turen.

Arrangementet startede uofficielt fredag, hvor der var mulighed for at mødes på en lokal pub. Lørdag var der rundvisninger på de forskellige universiteter i London, hvor jeg havde valgt universiteterne UCL, Imperial College London, King’s College London samt Queen Mary University of London.

Der var også to oplæg med praktiske informationer angående økonomiske forhold samt dét at studere i Skotland. Søndag havde vi mulighed for enten at tage på Oxford eller Cambridge University, hvor jeg personligt valgte rundvisningen på førstnævnte universitet.

Personligt fik jeg meget mere ud af åbenthus-arrangementet, end jeg umiddelbart havde regnet med. Jeg blev afklaret på mange områder om dét at studere i udlandet, hvilket oplæggene bidrog til. Derudover var alle de hjælpsomme rundvisere og arrangører fantastisk gode til at sælge de forskellige universiteter og svare på alle deltagerenes spørgsmål.

Rundviserne fik hurtigt indblik i, hvor de forskellige deltagere var i deres uddannelsesforløb og svarede på spørgsmål derefter. Især om søndagen, hvor hele dagen var afsat på ét universitet, kom man tættere ind på rundviserne og kunne stille flere og mere dybdegående spørgsmål.

Rundvisernes personlige anekdoter og ’fun facts’ gjorde også omgivelserne mere betryggende og stemningen knap så anspændt. Man fik desuden følelsen af, at alle var eller havde været i samme båd som én selv. Det gav også et andet indtryk at befinde sig på de forskellige universiteter end blot at læse om dem i bøger eller på nettet derhjemme.

Alt i alt var det et fantastisk arrangement, der fik mig til at genoverveje nogle ting, og jeg indså desuden, at det rent faktisk er muligt at realisere drømmen om at studere i udlandet. Det er slet ikke så kompliceret og uoverskueligt, som mange af os gør det til.

Derfor skal arrangørerne og rundviserne i DSA også have et kæmpe stort TAK, fordi de hjælper alle os, som er forvirrede og handlingslammede på så mange punkter. I gør det hele meget mere simpelt og overskueligt.

Kontakt os

Hvis man har spørgsmål, som ikke er besvaret i denne artikel, eller brug for personlig vejledning, er man mere end velkommen til at udfylde vores kontaktformular og få hjælp af vores studievejleder.

Del:

Indhold

Har du overvejet at støtte DSA?

Vores artikler kan læses af alle, men vi opfordrer dem, der kan, til at blive betalende medlem. Det koster ikke meget og hjælper os til at kunne fortsætte med at hjælpe studerende i udlandet, da medlemskontingenter er vores eneste indtægtskilde.

Hvis du allerede er medlem, kan du logge ind nedenfor.

Email-adresse
Adgangskode
Husk mig
Glemt adgangskode