Berlingske: Studievejledere vil, men kan ikke vejlede om studier i udlandet

Vi har tidligere skrevet om Berlingske, der henover sommeren sætter fokus på studier i udlandet med serien ‘Globale studier’. I dagens udgave af Berlingske tager avisen fat i en af vores mærkesager: Bedre rådgivning og vejledning om mulighederne for udlandsstudier på de danske ungdomsuddannelser. Det er nemlig meget få danske unge, der kender til de mange muligheder for at søge direkte fra en dansk ungdomsuddannelse til et udenlandsk universitet. Og som Berlingske også bemærker, er det et problem for at realisere regeringens målsætning om at flere danskere skal læse i udlandet:

“Alle dem, vi har snakket med, lige meget om de læser på gymnasier, universiteter eller handelshøjskoler, fortæller, at studievejle- derne bare ikke er uddannet til at vejlede om udlandsophold og ikke ved, hvordan de skal hjælpe,” udtaler Danish Students Abroads  Sørine Vesth Rasmussen til avisen.

På denne baggrund har Berlingske Research valgt at lave en rundspørge blandt studievejlederne på de danske ungdomsuddannelser: “62 af de 93 studievejledere, som har svaret, oplyser, at de aldrig har modtaget undervisning eller kurser i at vejlede om studier i udlandet, mens 31 svarer ja til, at de har modtaget undervisning eller kurser i at vejlede om studier i udlandet. Samtidig svarer 46 nej til spørgsmålet om, hvorvidt de føler sig rustet til at vejlede om udlandsstudier, mens 36 svarer ja. Resten ved ikke eller ønsker ikke at svare.”

Med andre ord: Studievejlederne vil gerne, men kan ikke vejlede. Danish Students Abroads bestyrelsesmedlem Anders Krohn nikker genkendende til dette. Allerede i gymnasiet vidste, at han gerne ville studere videre i England:

“Jeg missede ansøgningsfristen, mens jeg gik i gymnasiet, og derfor blev jeg nødt til at vente et år med at søge ind. Ansøgningsfristen til mange udenlandske universiteter ligger tidligere end til danske universiteter. Men der er jo ikke nogen, som kommer og prikker en på skulderen i slutningen af 2.g og spørger, om man overvejer at læse i udlandet,” fortæller  Anders til Berlingske.

I Danish Students Abroad synes vi, at det er ærgerligt, fordi mulighederne for videre studier i udlandet er mange. Men det er heldigvis noget vi kan lave om på. Vi vil gerne hjælpe med at klæde studievejlederne bedre på. Er du studievejleder på en dansk ungdomsuddannelse, er du velkommen til at kontakte os.

 

Kontakt os

Hvis man har spørgsmål, som ikke er besvaret i denne artikel, eller brug for personlig vejledning, er man mere end velkommen til at udfylde vores kontaktformular og få hjælp af vores studievejleder.

Del:

Indhold

Har du overvejet at støtte DSA?

Vores artikler kan læses af alle, men vi opfordrer dem, der kan, til at blive betalende medlem. Det koster ikke meget og hjælper os til at kunne fortsætte med at hjælpe studerende i udlandet, da medlemskontingenter er vores eneste indtægtskilde.

Hvis du allerede er medlem, kan du logge ind nedenfor.

Email-adresse
Adgangskode
Husk mig
Glemt adgangskode