Berlingske: Topkarakteren fra Cambridge rakte ikke

Berlingske: Topkarakteren fra Cambridge rakte ikke

Mads Bruuns historie er et godt eksempel på, hvor svært det kan være at vende tilbage til Danmark, når man har taget en bachelor i udlandet. Det er den første artikel i serien ‘Globale studier’, hvor Berlingske sætter fokus på de barrierer, som står i vejen for studerende, der vil til udlandet, og de problemer de møder, når de kommer hjem igen. Læs Mads Bruuns historie på B.dk.

I artiklen ‘Internationale uddannelser møder muren i Danmark‘ melder ministeren, KUs rektor Ralf Hemmingesen og DI hus forbi. Desværre er det de studerende, der ender med sorteper:

“Mange bliver tvunget til at forlade Danmark igen, fordi de ikke kan komme ind på danske kandidatuddannelser og heller ikke kan få et job. Selv om de har læst på Oxford eller Cambridge, kan de på grund af formelle adgangskrav ofte ikke komme ind på danske universiteter og tage en kandidatuddannelse. For eksempel skal de have et certifikat på, at de kan engelsk, selv om de har taget en uddannelse på et engelsksproget universitet,” forklarer Sørine Vesth Rasmussen, formand for DSA.

Mads_Bruun_-_Foto_Betina_Garcia

Foto: Betina Garcia/Berlingske

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.