DSA til Folkemødet 2014

Den 12.-15. juni løb Folkemødet 2014 af stablen. Danish Students Abroad var naturligvis blandt de mange gæster på solskinsøen. Og mange af de mere end 2.000 forskellige debatter og arrangementer handlede om uddannelse og internationalisering.

Folkemoedet_2014_DEA_Galleri_Klejn

Debatten “Bachelorarbejdsmarked – luftkastel eller løbebane?” på Galleri Klejn

Blandt andet deltog vi i debatten Bachelorarbejdsmarked – luftkastel eller løbebane?, som var arrangeret af tænketanken DEA. Debatten tog udgangspunkt i regeringens udmelding om at mindske kandidatoptaget i Danmark, hvilket har rejst spørgsmålet om, hvorvidt man i Danmark kan få job med en bachelorgrad. Debatten bød på flere vigtige diskussioner, blandt andet en diskussion af, hvad der til tider kan virke som en dæmonisering af det britiske bachelorarbejdsmarked, når man har foretaget internationale sammenligninger.

Desuden var vi til debat med Mogens Jensen, Minister for handel og udvikling, og den amerikanske ambassadør i Danmark, Rufus Gifford. I denne debat var der meget fokus på, at produktion ikke kan ligge i Danmark, fordi det er for dyrt, men at vi er rigtigt dygtige til at udvikle talenter, som bliver værget på stribe af multinationale selskaber. Ministeren omtalte regeringens internationaliseringsstrategi som den bærende struktur i denne talent-udvikling. De danske uddannelsesinstitutioner skal prioritere at sende elever på udveksling og få praktikpladser i udlandet, så elever og studerende kan udvikle sprogkundskaber og netværk. Vi kunne ikke være mere enige.

Vi ser frem til at deltage igen næste år – hvem ved måske med egne debatter og arrangementer?

JGP/OB

Kontakt os

Hvis man har spørgsmål, som ikke er besvaret i denne artikel, eller brug for personlig vejledning, er man mere end velkommen til at udfylde vores kontaktformular og få hjælp af vores studievejleder.

Del:

Indhold

Har du overvejet at støtte DSA?

Vores artikler kan læses af alle, men vi opfordrer dem, der kan, til at blive betalende medlem. Det koster ikke meget og hjælper os til at kunne fortsætte med at hjælpe studerende i udlandet, da medlemskontingenter er vores eneste indtægtskilde.

Hvis du allerede er medlem, kan du logge ind nedenfor.

Email-adresse
Adgangskode
Husk mig
Glemt adgangskode