Hvem får din stemme?

Danskere, der er bosat i andre EU lande kan selv vælge, om de vil stemme på en dansk eller en lokal kandidat til Europa Parlamentsvalget d. 25. maj.

I den anledning holdt DSA-UK og Djøf London debat i den danske kirke d. 18. marts

Tre danske kandidater og tre britiske kandidater mødtes i den danske kirke med omkrng 30 danskere og debatterede lystigt alt fra bankunion, Ukraine, fri bevægelighed og selvfølgelig Storbritanniens fremtid i EU.

Kandidaterne var Andrea Biondi – Labour, UK, Giles Goodall – Liberal Democrates, UK, Sheila Lawlor – Conservatives, UK, Christine Sidenius – SF, DK, Catja Gaebel – Konservative Folkeparti, DK og Karen Melchior – Radikale Venstre, DK. 

Debatten var heftig. De britiske konversative mente at EU er en udemokratisk institution, der ikke er ‘accountable’ til borgerne. Christine fra danske SF argumenterede derimod at EU er en af de mest demokratiske og gennemsigtige institutioner. Hvis borgerne vil have indsigt i processor, lovforslag eller andet, så skal de bare indsende en request og så får de det.

Selvom kandidaterne måske nok er uenige på mange punkter, så stod en ting klart efter aftenens debat. EU politik er helt anderledes end national politik. De danske kandidater, der alle på hver deres måde er ‘EU borgere’, tror på Europa og på institutionerne – de er bare ikke altid enige om, hvordan det skal gøres.

Lone Theils, korrespondent på Politiken moderede ebatten.

Hvis du som EU-bosiddende dansker vil stemme på en dansk kandidat til valget, skal du sørge for at indgive dette til folkeregistret senest d. 22. april. Læs vores guide til at registere sig på vælgerlisten her.

Kontakt os

Hvis man har spørgsmål, som ikke er besvaret i denne artikel, eller brug for personlig vejledning, er man mere end velkommen til at udfylde vores kontaktformular og få hjælp af vores studievejleder.

Del:

Indhold

Har du overvejet at støtte DSA?

Vores artikler kan læses af alle, men vi opfordrer dem, der kan, til at blive betalende medlem. Det koster ikke meget og hjælper os til at kunne fortsætte med at hjælpe studerende i udlandet, da medlemskontingenter er vores eneste indtægtskilde.

Hvis du allerede er medlem, kan du logge ind nedenfor.

Email-adresse
Adgangskode
Husk mig
Glemt adgangskode