Månedens profil, marts 2014: Caroline Tindborg

DSA profil 1Universitet: Fontys University of Applied Science

Degree: Bachelor i Fysioterapi

Hvorfor udlandet?

Da jeg var 11 flyttede jeg med mine forældre og min lillebror til Dubai, så jeg snakkede flydende engelsk, da jeg var 12. Efter at have boet der 6 år, kunne jeg godt mærke at mit danske haltede ret meget – specielt når jeg skulle læse eller skrive. Derfor valgte jeg i 2. G at starte på Oure Kostgymnasium på den samfundsfaglige linje, da det ville give mig bedre chancer for at komme ind på et dansk universitet. For mig var der rigtig godt at starte på et privat gymnasium, for det gjorde, at jeg fik lov til at aflevere nogle af mine opgaver på engelsk. De hjalp mig også med at søge om lov til at skrive min SRP på engelsk, da jeg ikke ville kunne skrive en stor opgave på dansk. Jeg vidste dog allerede på det tidspunkt, at jeg helst ikke ville studere i Danmark, men jeg vidste ikke, om jeg ville få råd til at læse i udlande. Den endelig beslutning om at flytte tog jeg faktisk først i sommerferien, inden jeg skulle starte, efter jeg var kommet ind i både Danmark og Holland. Jeg blev enig med mig selv om, at jeg havde brug for den internationale oplevelse igen, og at det ville være lettere for mig at læse det faglige på engelsk.

Hvordan fandt du til Holland?

I starten af 3. G begyndte jeg at kigge på universiteter i England. Da jeg var yngre, kiggede jeg kun på Australien og USA, men det gik hurtigt op for mig, at det var rigtig dyrt… Så jeg begyndte at google for at finde billigere løsninger, hvilket jeg nu er rigtig glad for! Jeg fandt hurtigt ud af, at de hollandske universiteter har et rigtig godt ry, og at Holland faktisk er en af de førende lande inden for fysioterapi. Så det var jo oplagt for mig! Da jeg havde fundet Fontys, valgte jeg at tage ned og besøge dem, hvilket varmt kan anbefales. Det er rart at snakke med nogle elever og lærere fra skolen, inden man flytter til et helt nyt land. Plus, de kan huske dig og det kan hjælpe din ansøgning. Det der gør Holland attraktivt for mange studerende (specielt nordmænd, der er 9/43 i min klasse) er at universiteterne er relativt billige. Generelt koster det 14.223 kr om året at læse i holland, men nogen universiteter har en ekstra gebyr for at læse på den engelske linje. Jeg skulle f.eks. betale et engangsbeløb på 1500 kr. Derudover er det cirka 20% billigere at leve i Holland, end det er i Danmark, mht. mad og bolig osv. Plus, de er rigtig gode til at lave en super fed rustur!

Tip til dem der søger en hel bachelor i udlandet.

Først og fremmest ville jeg nok opfordre folk til at tage et sabbatår og arbejde som en gal for at tjene til opholdet. Når man vælger at læse en hel bachelor i udlandet, får man SU, men man skal selv betale for studiet. Det kan være svært at få SU’en til at dække det hele! Det gjorde jeg ikke selv og nu kan jeg mærke presset om næste års tuition fees som skal tjenes i sommerferien, da det er svært at få et job i Holland når man ikke taler hollandsk.
Derudover har jeg skudt mig selv lidt i foden! De fleste som har gået på internationale skoler, ved at det er normalt at søge mindst 3-5 universiteter og beholde mindst 2 studiepladser. Det gjorde jeg også… Jeg søgte både i Holland og i Danmark, og da jeg fik vinterstart i Danmark tænkte jeg at jeg ville beholde min studieplads indtil jeg i slutningen af November vidste om jeg havde bestået det første semester, og om jeg kunne lide og bo i Holland. For så hvis det viste sig, at jeg ikke kunne, kunne jeg altid flytte tilbage til Danmark… DET SKAL MAN IKKE! I november fik jeg en email fra SU om, at min SU stopper per 1. februar og jeg skulle skrive præcis hvornår jeg stoppede på mit studie i Holland… Jeg skrev med det samme, at jeg stadig studerede i Holland og sendte dem et bevis på, jeg lige havde sagt nej tak til min plads i Danmark. Men det er nu midt i februar og jeg har været nød til at søge SU igen, fordi jeg ikke hørte tilbage fra dem, og da min mor ringede (jeg har givet hende fuldmagt over min SU, så hun kan ringe til dem) var det deres råd… Så nu kører jeg på første måned uden SU og håber jeg får SU igen fra marts! Så lad vær med at beholde studiepladsen i Danmark, hvis I vælger at flytte ud!

Hvis du har nogen spørgsmål er du velkommen til at skrive en email til Caroline på caroline_d_tindborg@hotmail.com

 

Kontakt os

Hvis man har spørgsmål, som ikke er besvaret i denne artikel, eller brug for personlig vejledning, er man mere end velkommen til at udfylde vores kontaktformular og få hjælp af vores studievejleder.

Del:

Indhold

Har du overvejet at støtte DSA?

Vores artikler kan læses af alle, men vi opfordrer dem, der kan, til at blive betalende medlem. Det koster ikke meget og hjælper os til at kunne fortsætte med at hjælpe studerende i udlandet, da medlemskontingenter er vores eneste indtægtskilde.

Hvis du allerede er medlem, kan du logge ind nedenfor.

Email-adresse
Adgangskode
Husk mig
Glemt adgangskode