Ny IB-omregning er på plads

Ny IB-omregning er på plads

Styrelsen for Universiteter og Internationalisering har netop offentliggjort den nye omregnings-tabel, der overordnet opjusterer IB-kandidatens gennemsnit hvis den endelige karakter ligger på 34+, men nedjusterer hvad der ligger på 33-. Dette komme således til at betyde at elever i den høje ende af skalaen vil stå bedre ved ansøgning om optagelse på universiteter til sommer, men at elever med karakterer under 33 vil få formindsket chancen.

Omregningen er konstrueret på baggrund af procentvis karaktergennemsnit, så vidt at antallet af elever med en specifik karakter, procentvis vil kunne spejle sig i 12-skalaen.

Den ny omregning kan ses her.

DSA er glade for at en ny omregning er kommet, men ser ligeledes gerne at debatten om hvorvidt tabellen er retvisende eller ej bliver skabt, og opfordrer derfor IB’er m.fl. til at blande sig i diskussionen på facebook og Twitter. Debatten er vigtig for os, da den vil kunne medvirke til en fremtidig målsætning for DSA.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.