SU i udlandet: 2-års reglen – ændring af praksis og genoptagelse af sager.

1620756_10151848758287657_788303537_n

Som følge af nye EU-domme, kan studerende der ikke har boet i Danmark i en sammenhængende periode af 2 år inden for de sidste 10, nu ånde lettet op.

De nye domme kommer bl.a. til at lempe 2-års reglen, så vidt at Styrelsen for Videregående Uddannelser vil supplere med en række alternative kriterier, betydende at danske statsborgere med reel tilknytning til landet, ikke falder i denne fælde i tilfældet af længerevarende uddannelse(r) i udlandet.

Ligeledes vil dette tiltag give anledning for genoptagelse af tidligere sager, og ligevis give mulighed for erstatning ved tilfælde af et resulteret økonomisk tab.

I DSA ser vi ændringen som en sejr, da dette vil skabe mulighed for studerende der har læst/arbejdet/rejst i udlandet i en længere årrække, stadigt kan videreuddanne sig uden for landets grænser med støtte fra staten. Selvom man har boet i udlandet over en længere periode kan man stadigvæk godt være dansk.

SU-styrelsens oficielle udmelding kan læses her

Kontakt os

Hvis man har spørgsmål, som ikke er besvaret i denne artikel, eller brug for personlig vejledning, er man mere end velkommen til at udfylde vores kontaktformular og få hjælp af vores studievejleder.

Del:

Indhold

Har du overvejet at støtte DSA?

Vores artikler kan læses af alle, men vi opfordrer dem, der kan, til at blive betalende medlem. Det koster ikke meget og hjælper os til at kunne fortsætte med at hjælpe studerende i udlandet, da medlemskontingenter er vores eneste indtægtskilde.

Hvis du allerede er medlem, kan du logge ind nedenfor.

Email-adresse
Adgangskode
Husk mig
Glemt adgangskode