Findes drømmepraktikpladsen i Tyskland?

alemanMåske. Det er i hvert fald en mulighed, og her er et par gode grunde til pakke sit Habengut og drage syd på.

Husleje: Husleje er – i nogen byer – fra 1.000 kr og opefter, alt inklusiv. Så kan man selv bestemme, hvor fint man skal bo. De fleste unge tyskere bor i såkaldte WG’er – forkortelsen for Wohngemeinschaften, som er det tyske ord for bofællesskab.

Mad & drikke: Mad og drikke er som bekendt langt billigere end herhjemme. Der er kun 7 pct. moms på alle “Lebensmittel” (fødevarer) i supermarkederne. Det samme gælder øl, fordi tyskerne anser øl som “Lebensmittel” – akkurat som mælk, frugt, grønt, kød. Alt andet har 19 pct. moms, hvilket jo også er en smule lavere end i Danmark. Derfor kan man spise/drikke ude og godt for under 100 kr. Normalt tager barerne omkring 20 kr. for 0.5l øl. Det er jo godt og vel det halve af i herhjemme!

Fodbold: At bo og arbejde i Tyskland, giver mulighed for spitzenklasse fodbold både live og i fjernsynet.

Biler: Biler er billige, og mange steder må man lovligt køre lige så stærkt, man vil.

Sprog: Tyskerne er meget overbærende, hvis man ikke taler så godt tysk. De har det med at rette på en, hvis man laver fejl. De vil dig det godt. Med lidt tysk fra folkeskolen eller gymnasiet er man på ganske kort tid ret godt kørende.

Husk at man i udgangspunktet altid er “Des” og ikke “dus”. Det handler egentligt ikke så meget om høflighed. Snarere om at tage afstand.

Literatur: Der findes en lille, humoristisk bog, som hedder ”The Xenophobe’s Guide to the Germans”. Den beskriver tysk kultur og hvordan man gebærder sig ad i Tyskland.

Har du andre gode råd eller kommentarer? Skriv til os, vi hører gerne fra dig, hvis du er på vej afsted eller hvis du har været afsted og gerne vil dele dine erfaringer med andre. Vi er som altid på raadgivning@dsabroad.dk!

Kontakt os

Hvis man har spørgsmål, som ikke er besvaret i denne artikel, eller brug for personlig vejledning, er man mere end velkommen til at udfylde vores kontaktformular og få hjælp af vores studievejleder.

Del:

Indhold

Har du overvejet at støtte DSA?

Vores artikler kan læses af alle, men vi opfordrer dem, der kan, til at blive betalende medlem. Det koster ikke meget og hjælper os til at kunne fortsætte med at hjælpe studerende i udlandet, da medlemskontingenter er vores eneste indtægtskilde.

Hvis du allerede er medlem, kan du logge ind nedenfor.

Email-adresse
Adgangskode
Husk mig
Glemt adgangskode