Lettere ud og lettere hjem – Uddannelsesminister Morten Østergaards tale ved DSA Careers 2013

Uddannelsesminister Morten Østergaard holdte åbningstalen ved DSA Careers, hvor han blandt andet sagde:

Lad mig starte med et spørgsmål: Hvad har Niels Bohr, Danmarks første astronaut og skuespilleren Sidse Babett Knudsen tilfælles? Og man kunne tilføje Tycho Brahe, og Danmarks statsminister.

Jo, de har alle taget en del af deres uddannelse uden for Danmark. De er blevet klogere gennem studier i udlandet. De har opnået indsigt gennem udsigt. Og det har de også til fælles med alle jer deltagere og oplægsholdere i dag.

Jeg har en vision om, at alle danske studerende skal have et internationalt element i deres uddannelse.

Derfor er det en ekstra stor glæde at være med til at åbne en konference arrangeret af en organisation af frivillige studerende, der netop har til formål at hjælpe andre studerende før, efter og under efter deres udlandsophold.

(…)

Kære Danish Student Abroad.

Jeg er glad både for jeres initiativ. Både med den konkrete hjælp til studerende, der vil ud. Med jeres engagement i den generelle debat om at fremme studieophold i udlandet. Og jeres input til ministeriets indsats.

Det er en vigtig dagsorden, som I skubber fremad. Den kan jeg kun bakke op om.

Hele DSA er naturligvis glade og stolte over de rosende ord og vi glæder os lige så meget til fremtidigt samarbejde med Ministeren og ministeriet. Hele talen ‘Lettere ud og lettere hjem’ kan læses her.

Kontakt os

Hvis man har spørgsmål, som ikke er besvaret i denne artikel, eller brug for personlig vejledning, er man mere end velkommen til at udfylde vores kontaktformular og få hjælp af vores studievejleder.

Del:

Indhold

Har du overvejet at støtte DSA?

Vores artikler kan læses af alle, men vi opfordrer dem, der kan, til at blive betalende medlem. Det koster ikke meget og hjælper os til at kunne fortsætte med at hjælpe studerende i udlandet, da medlemskontingenter er vores eneste indtægtskilde.

Hvis du allerede er medlem, kan du logge ind nedenfor.

Email-adresse
Adgangskode
Husk mig
Glemt adgangskode