Minister erkender årelang forskelsbehandling i IB-omregningsskalaen

TriWorldSchool2ColourlargePå baggrund af samarbejde med Lene Espersen (KF), holder vi i dag DSA-fanerne højt, i kølvandet af Morten Østergaards erkendelse af forskelsbehandlingen mellem de nationale og den internationalt orienteret gymnasiale uddannelse – IB.

Se dagbladet Information’s artikel her.

En ændring af denne kan have store konsekvenser for fremtidens internationale miljø på Danske uddannelser, og især for de elever der førhen ikke havde mulighed for realistisk optagelse på drømmestudiet i Danmark. DSA’s Mia Eskelund bliver citeret i korresponderende artikel, hvori hun udtaler; ”… mange er taget til udlandet næsten pr. automatik, da karakteromregning har udgjort en barriere for at blive optaget i Danmark”. Se artikel her.

Udmeldingen sker ligeledes passende i parallel med ny omregning af IB’en på Engelske universiteter som Kings College London og Leeds University, hvor 3 A’er i de engelske ‘A-Levels’ førhen blev oversat til 39/45 i IB’en, men nu bliver nedjusteret til 35/45. Se artikel her.

Kontakt os

Hvis man har spørgsmål, som ikke er besvaret i denne artikel, eller brug for personlig vejledning, er man mere end velkommen til at udfylde vores kontaktformular og få hjælp af vores studievejleder.

Del:

Indhold

Har du overvejet at støtte DSA?

Vores artikler kan læses af alle, men vi opfordrer dem, der kan, til at blive betalende medlem. Det koster ikke meget og hjælper os til at kunne fortsætte med at hjælpe studerende i udlandet, da medlemskontingenter er vores eneste indtægtskilde.

Hvis du allerede er medlem, kan du logge ind nedenfor.

Email-adresse
Adgangskode
Husk mig
Glemt adgangskode