Minister erkender årelang forskelsbehandling i IB-omregningsskalaen

Minister erkender årelang forskelsbehandling i IB-omregningsskalaen

TriWorldSchool2ColourlargePå baggrund af samarbejde med Lene Espersen (KF), holder vi i dag DSA-fanerne højt, i kølvandet af Morten Østergaards erkendelse af forskelsbehandlingen mellem de nationale og den internationalt orienteret gymnasiale uddannelse – IB.

Se dagbladet Information’s artikel her.

En ændring af denne kan have store konsekvenser for fremtidens internationale miljø på Danske uddannelser, og især for de elever der førhen ikke havde mulighed for realistisk optagelse på drømmestudiet i Danmark. DSA’s Mia Eskelund bliver citeret i korresponderende artikel, hvori hun udtaler; ”… mange er taget til udlandet næsten pr. automatik, da karakteromregning har udgjort en barriere for at blive optaget i Danmark”. Se artikel her.

Udmeldingen sker ligeledes passende i parallel med ny omregning af IB’en på Engelske universiteter som Kings College London og Leeds University, hvor 3 A’er i de engelske ‘A-Levels’ førhen blev oversat til 39/45 i IB’en, men nu bliver nedjusteret til 35/45. Se artikel her.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.