DSA til konference 'Øget indsigt gennem globalt udsyn'

 

photoI slutningen af oktober var DSA inviteret til konference om regeringens internationalseringsstrategi i København. Formålet med konferencen var at centrale aktører på området kunne bidrage med input til handlingsplanen og DSA var selvfølgelig med for at repræsentere de studerendes synspunkter.

Vi var også blevet inviteret til at deltage i en rundbordsdiskussion om eftermiddagen, hvor DSAs næstformand Mia Eskelund debatterede internationaliseringsplanen med Ralf Hemmingsen, Næstformand for Danske Universiteters Rektorkollegium, Rektor Københavns Universitet, Susanne Hoffmann, Group Talent Manager, Grundfos, Erik Knudsen, Formand for Danske Professionshøjskolers Rektorkollegium, Rektor UC Lillebælt samt

Niels Egelund, Formand for Danske Erhvervsakademiers Rektorkollegium, Rektor Erhvervsakademi Kolding. Debatten blev modereret af Tine Gøtzsche fra DR1.

photo (1)I debatten var vores budskab klart: Internationaliseringsplanen er et stort positivt skridt i den rigtige retning og selvfølgelig støtter DSA op omkring det. Dog havde vi gerne set større fokus på samt mål for bedre vejledning for studerende (især i forhold til udlandsophold uden for Europa og engelsktalende lande). Vi diskuterede initiativer for implementeringen af planen og dermed også DSAs planer for at opskalere på rådgivnngsfronten således at vi kan bidrage til at 50% af en årgang kan tage en del af deres uddannelse i udlandet i 2020.

Morten Østergaard holdte åbningstalen (se billed) og fortalte om internationaliseringshandlingsplanen.  Dernæst holdt Germain Dondelinger, Departementschef i Uddannelsesministeriet i Luxembourg, tale om europæiske og globale trends, samt hovedudfordringer i forbindelse med internationalisering af videregående uddannelser. Endelig fortalte Lars Christian Lassen, Senior Vice President, Corporate People & Organisation, Novo Nordisk A/S  om den private sektors generelle behov for internationalt orienteret arbejdskraft og tiltrækning af internationalt talent. 

Mere information om internationaliseringsplanen og konferencen kan findes på FIVUs hjemmeside her.

Kontakt os

Hvis man har spørgsmål, som ikke er besvaret i denne artikel, eller brug for personlig vejledning, er man mere end velkommen til at udfylde vores kontaktformular og få hjælp af vores studievejleder.

Del:

Indhold

Har du overvejet at støtte DSA?

Vores artikler kan læses af alle, men vi opfordrer dem, der kan, til at blive betalende medlem. Det koster ikke meget og hjælper os til at kunne fortsætte med at hjælpe studerende i udlandet, da medlemskontingenter er vores eneste indtægtskilde.

Hvis du allerede er medlem, kan du logge ind nedenfor.

Email-adresse
Adgangskode
Husk mig
Glemt adgangskode