Pressemeddelelse: Danish Students Abroad hilser ny studielånsordning velkommen

Pressemeddelelse: Danish Students Abroad hilser ny studielånsordning velkommen

I DSA er vi glade for, at det fra i fredags er blevet lettere at finansiere et uddannelsesophold i udlandet. Den nye SU-studielånsordning vil gøre det lettere for de studerende at tage springet til en hel uddannelse eller et semester i udlandet. Vi ser studielånsordningen som et positivt træk og et skridt i den rigtige retning. Det er en tilkendegivelse af, at vi som samfund har brug for, at flere får udlandserfaringer, og at vi desværre halter bagefter vores nordiske naboer, når det kommer til at imødekomme de studerendes udlængsel.

Derfor er vi også samtidig skuffede over, at ordningen kun er forbeholdt kandidatstudier og semesterophold på bachelorniveau. Vi mener, at det også skal gøres nemmere at studere en bachelor i udlandet. I øjeblikket er det nemlig hverken muligt at få udlandsstipendium eller det nye udlandsstudielån, hvis man søger ind på en bacheloruddannelse i udlandet.

Næstformand i Danish Students Abroad Mia Eskelund Pedersen udtaler:

“For at nå regeringens målsætning om at 50% af alle studerende på de videregående uddannelser skal tage et udlandsophold i 2020, er man nødt til også at give yderligere økonomiske incitamenter til at bachelorstuderende får mulighed for at tage deres uddannelse i udlandet. Studieafgifter i udlandet er ofte høje, og man risikerer, at kun studerende, hvis forældre kan betale, kommer af sted.”

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.