Copenhagen Post: University students overlook studying in Eastern Europe

I oktober bragte Jyllands-Posten en artikel, der fokuserede på det lave antal af danskere, der studerer i Østeuropa. I den forbindelse blev næstformand Mia Eskelund interviewet. Den engelsksprogede uge- og netavis Copenhagen Post bragte også nyheden:

Unlike their Nordic neighbours, Danish students who didn’t get into their dream study at home are passing up on the opportunity to apply for places in English-language courses in eastern European countries.

Only 35 Danes studied last year in Poland, the Czech Republic or Hungary while 2,569 Norwegians, 1,809 Swedes and 106 Icelandic students did, according to Jyllands-Posten newspaper.

According to Mia Eskelund, the deputy chairman of Danish Students Abroad, these statistics demonstrate a missed opportunity.

“It’s enormously sad that almost no Danes have noticed the selection of education available at eastern European universities, and they are missing out on some fantastic opportunities to experience and make a connection to a foreign culture,” Eskelund told Jyllands-Posten. “Danish students generally know very little about the opportunities of taking their full educations abroad.”

Læs hele artiklen her.

Kontakt os

Hvis man har spørgsmål, som ikke er besvaret i denne artikel, eller brug for personlig vejledning, er man mere end velkommen til at udfylde vores kontaktformular og få hjælp af vores studievejleder.

Del:

Indhold

Har du overvejet at støtte DSA?

Vores artikler kan læses af alle, men vi opfordrer dem, der kan, til at blive betalende medlem. Det koster ikke meget og hjælper os til at kunne fortsætte med at hjælpe studerende i udlandet, da medlemskontingenter er vores eneste indtægtskilde.

Hvis du allerede er medlem, kan du logge ind nedenfor.

Email-adresse
Adgangskode
Husk mig
Glemt adgangskode