Månedens Profil, september 2013: Niels Frederik Malskær

Navn: Niels Frederik MalskærNiels.Frederik.Malskær

Universiteter: (Bsc)University of Wales, Aberystwyth. (Msc)University of Kent/Vrije Universiteit Brussel

Studier: International Økonomi, Energi Politik og Internationale Relationer

Hvordan blev din lyst til at studere i udlandet vækket?

Da jeg var i gang med studentereksamen på Bagsværd Kostskole og Gymnasium, hvor jeg tog min samfundsfaglige studentereksamen, var jeg meget i tvivl om, hvad jeg skulle lave efter jeg blev færdig. På den ene side vidste jeg godt at min internationale model-karriere næppe ville tage fart med det samme (se billede), men på den anden side ville jeg gerne prøve noget andet end hvad lille Danmark har at byde på. Især min engelsk lærer og min samfundskundskab-/historielærer hjalp mig med at se at verden har meget at byde på hvad angår studier, og det førte til, at jeg tog til en uddannelsesmesse i Forum, hvor en masse forskellige udenlandske universiteter havde boder. Aberystwyth University fangede mig med deres store fokus på internationale relationer, som allerede interesserede mig. Efter en lang og rimelig kompliceret ansøgningsprocess blev jeg optaget som bachelorstuderende og tilbragte de tre år (indtil 2011) i Aberystwyth, Wales, og havde det generelt set fantastisk!

Hvad førte dig til Belgien af alle steder?

Efter at jeg var færdig med mine studier i Wales, tog jeg hjem til Danmark  for at spare sammen til at fortsætte mine studier. Da jeg gennem min tid i Aberystwyth var blevet klar over, at jeg gerne ville have mere at gøre med EU kiggede jeg på forskellige muligheder i Bruxelles og London. Jeg blev accepteret på Kent University’s Brussels School of International Studies, som kombinerer engelsk som undervisningssprog med muligheden for at studere i Bruxelles og derfor have adgang til en bred vifte af praktik-pladser, der er relevante for mine studier.

Hvad mener du, er den største udfordring ved at læse i udlandet?

Jeg tror, det varierer meget fra person til person, hvilke udfordringer man har oplever, når man forlader sine vante rammer og tager til et fuldstændigt fremmed land. For eksempel  var det ikke svært for mig at skulle væk fra Danmark, selvom jeg naturligvis havde dage, hvor jeg savnede ‘hjem’ mere end andre dage, mens mange af mine venner, der var internationale studerende, brød helt sammen af hjemve. Den største udfordring for mig var at kæmpe med SU-styrelsen om at få udlands-SU, mens jeg havde mine studier at se til. Det tog en overraskende mængde energi at være usikker på ens økonomi, mens man forsøgte at vænne sig til en helt ny social situation.

Hvad er det bedste ved at studere i udlandet?

For mig har det bedste været at omgive mig med mennesker fra hele verden med samme interesser som mig selv, men fuldstændigt forskellige verdensopfattelser end jeg har. Der er mange ting, som vi tager for givet i Danmark, der er enormt kontroversielle i det store udland, så jeg har lært meget om mig selv og om at kritisk undersøge mine egne forudindtagelser, noget som jeg mener, alle har brug for at gøre.

Hvilket råd ville du give til folk der tænker på at studere i udlandet?

Gør det! For alt i verdenen, gør dig selv det tjeneste at smid dig selv ud i situationer, som ikke er ‘almindelige’. Sørg for at udfordre dig selv ved at tage væk fra alt det, du kender, og alle de som kender dig, og find ud af hvem, du er, når du får mulighed for at udfolde dig. Jeg tror, du bliver positivt overrasket over hvem du kan være!

Kontakt os

Hvis man har spørgsmål, som ikke er besvaret i denne artikel, eller brug for personlig vejledning, er man mere end velkommen til at udfylde vores kontaktformular og få hjælp af vores studievejleder.

Del:

Indhold

Har du overvejet at støtte DSA?

Vores artikler kan læses af alle, men vi opfordrer dem, der kan, til at blive betalende medlem. Det koster ikke meget og hjælper os til at kunne fortsætte med at hjælpe studerende i udlandet, da medlemskontingenter er vores eneste indtægtskilde.

Hvis du allerede er medlem, kan du logge ind nedenfor.

Email-adresse
Adgangskode
Husk mig
Glemt adgangskode