Månedens profil, juli 2013: Michelle Rødgaard-Jessen

 

Michelle.Rødgaard

Navn: Michelle Rødgaard-Jessen

Baggrund: HA(psyk) fra CBS og nu i gang med cand.merc i Innovation Management gennem Aalborg Universitet og University of Chinese Academy of Sciences (Sino-Danish Center) i Beijing, Kina på første årgang.

Jeg er netop ved at afslutte første år af min to-årige double-degree ved Sino-Danish Center (SDC), som er et samarbejde mellem samtlige danske universiteter og det kinesiske universitet University of Chinese Academy of Sciences. Jeg læser på retningen Innovation Management, hvor vi i alt er 15 danskere og 15 kinesere på holdet. Uddannelsen foregår i Beijing i Kina.

Hvad fik dig til Kina?

Valget faldt på Kina af flere årsager. Dels faldt jeg over den nye uddannelse i Innovation Management, som var indenfor mit interessefelt. At den så oven i købet foregik i Kina var kun et plus, da jeg meget gerne ville til udlandet. For 11 år siden boede jeg i Guangzhou i Kina i et halvt år, da min far var udstationeret, og havde derfor en personlig interesse i Kina og ville gerne tilbage for at kunne opleve den meget omtalte vækst med egne øjne. Derudover tiltalte det mig med den meget anderledes kultur samt muligheden for at kunne lære kinesisk, som jeg gerne har villet i mange år.

Hvad lærer man?

At bo i Beijing kan være ganske udfordrende. Dels er der den enorme kulturkløft og sprogbarrieren, som gør alting lidt sværere, da man sjældent forstår, hvad der egentlig foregår omkring en. Små ting som at skulle betale sin elregning i banken, når strømmen uden varsel er gået, og at det kan være besværligt bare at bestille mad på en restaurant, hvis ikke man kan læse kinesiske tegn, kan være frustrerende til tider. Det er dog ganske lærerigt, og man får trænet sin tålmodighed og får efterhånden udviklet små ’coping-strategier’.

Noget af det jeg virkelig lærer af er også at studere med kinesere. At samarbejde med kinesere, der ikke er vant til gruppearbejde er hårdt, og man tænker ofte, at det aldrig kommer til at ende ud i et godt projekt. På en eller anden måde lykkes det dog altid alligevel. Det er en god mulighed for at få indblik i den kinesiske kultur, og det er altid spændende, når man opdager fundamentale forskelle i, hvordan man opfatter og tackler ting.

Den største læring har dog været, at det faktisk er muligt at flytte til et land så anderledes som Kina og finde lejlighed, finde venner og få en hverdag til at køre. Man lærer hurtigt, at alt kan lade sig gøre!

Hvilke praktiske udfordringer var der forbundet med opholdet?

Det gode ved at tage en kandidat gennem SDC er, at de hjælper en med alt det praktiske hele vejen igennem. Efter at være blevet optaget på studiet fik jeg løbende mails om, hvad jeg skulle huske, og der blev holdt informationsmøder. Derudover skal man ikke tænke på meritoverførsel, da det er en fuld kandidat, der også er bakket op af et dansk universitet. For at blive indskrevet på det kinesiske universitet, skulle jeg igennem et meget omfattende sundhedstjek (røntgen, ECG, lægetjek, blodprøver m.m.), sende bunkevis af dokumenter og udfylde flere formularer. Derudover var der ansøgning om visum, afmelding af folkeregistret derhjemme m.m. Alt i alt tror jeg dog, at jeg er sluppet billigt i forhold til mange andre, der studerer i udlandet grundet den store hjælp fra SDC.

Man kan læse meget mere om mødet med Kina på Michelles blog: www.michelleroedgaard.dk, og man er velkommen til at kontakte hende på michelleroedgaard@gmail.com

www.sinodanishcenter.com

Kontakt os

Hvis man har spørgsmål, som ikke er besvaret i denne artikel, eller brug for personlig vejledning, er man mere end velkommen til at udfylde vores kontaktformular og få hjælp af vores studievejleder.

Del:

Indhold

Har du overvejet at støtte DSA?

Vores artikler kan læses af alle, men vi opfordrer dem, der kan, til at blive betalende medlem. Det koster ikke meget og hjælper os til at kunne fortsætte med at hjælpe studerende i udlandet, da medlemskontingenter er vores eneste indtægtskilde.

Hvis du allerede er medlem, kan du logge ind nedenfor.

Email-adresse
Adgangskode
Husk mig
Glemt adgangskode