Måndens profil, januar 2013: Emil Græsholm

Navn: Emil Sjødin GræsholmEmil Græsholm

Universitet(er): Cambridge (Ba),  LSE (MSc),  KU (Kandidat)

Studieretning(er): Komparativ Politik, Filosofi,

Statskundskab, Internationale Relationer

1. Hvor læste du på gymnasiet? Jeg tog en helt almindelig sproglig studentereksamen på den gamle ordning fra Mulernes Legatskole i Odense. Jeg havde ikke umiddlebart planer om at søge til udlandet mens jeg læste i gymnasiet, men regnede med KU. I 3.g fik jeg en fantastisk lærer i samfundsfag, og fandt interessen her. I september efter eksamen begyndte jeg at kigge på ansøgninger og søgte så til 15. okt ind på London School of Economics & Political Science (LSE), Cambridge og Birmingham. Efter længere optagelsesprocess kom jeg ind på King’s College i Cambridge (som jeg havde valgt tilfældigt) og havde 3 fantastiske år der. Så har jeg været hjemme i et år hvor jeg arbejdede i børnehave/vuggestue i 6 måneder i Århus, flyttede til København og læste videregående kvantitativ metode på statkundskab under åbent universitet, samtidig med at jeg søgte ind. Nu er jeg optaget der, og læser en M.Sc. i internationale relationer på LSE indtil September.

2. Hvorfor Cambridge University ? Man skal vælge mellem det og Oxford (ikke muligt at søge begge) – jeg tænkte at man lige så godt kunne skyde så højt som muligt og se om det lykkedes – og deres kombination af flere samfundsvidenskabelig linier virkede interessant (jeg lagde ud med socialantropologi, socialpsykologi, politik og sociologi på første år og specialiserede derefter i international og komparativ politik og politisk filosofi).

3. Hvad har været din største udfordring ved at læse i udlandet? Den største udfordring kendte jeg ikke før jeg mødte den. Det var at skulle være væk fra venner, familie og kæreste og et liv der gik videre uden at jeg var der. Det var overraskende svært.

4.Hvad er den/de bedste oplevelser du har haft? Det fedeste var et højt fagligt niveau, internationalt socialt miljø og udvidelse af horisonter.

5. Hvad har rent praktisk været den største udfordring? Bureaukratiske udfordringer kom i flere faser. Det første var da jeg spurgte om hjælp til at søge ind fra studievejledning og SU, som absolut intet vidste, hvis jeg ikke søgte gennem et dansk universitet. Jeg skulle finde al information selv. Da jeg først var kommet ind gik SU relativt nemt. Dernæst var det svært at få legater til BA-uddannelse som ikke er handelsorienteret, men jeg var heldig at få en masse fra Cambridge og King’s College. Sidst gik der 2.5 måned fra jeg søgte SU i August (efter at alt var godkendt), til at jeg fik det udbetalt. Udover det er det vanvittigt at jeg var nødt til at lade mig udskrive af statskundskab igen, for at få SU til LSE.

6. Hvordan, rent praktisk, kom du ind på Københavns universitet med en udenlandsk bachelor? Jeg mødte en mur i studieadministrationen på KU, da jeg gerne ville søge ind og fik at vide, at jeg kunne søge ind på BA’en, få overført noget og læse resten op. Først derefter kunne jeg komme ind på kandidaten. Det virkede vanvittigt, så jeg skrev til institutelederen og forklarede min situation, hvad jeg havde læst og hvordan det ville gavne hans kandidatuddannelse at lukke op for udlændinge med andre syn på verden. Han bad mig tale med studielederen, som så bad mig lave en oversigt over hvad jeg havde læst og hvordan det svarede til deres BA. Så jeg gennemgik alle deres fagbeskrivelser og beskrev hvad jeg havde lavet tilsvarende og udover, fag for fag. Det sendte jeg i en mail i marts, og fik så lov at søge ind pr. 1. April. Da der ikke var nogen præcedens, vidste de ikke hvad jeg skulle sende med, så de bad om alt. Da fagbeskrivelser typisk er en 40-50 siders læseliste i Cambridge endte jeg med at sende en 236 siders pdf-fil som inkluderede en ansøgning med udtalelser, motiveret ansøgning, bevis, karakterer og alle mine fag. I juni fik jeg at vide at jeg var kommet ind på statskundskab.

Hvis du vil høre mere om Emil eller har lignende historie du vil dele, så er du velkommen til at skrive til os på info@dsabroad.dk

Kontakt os

Hvis man har spørgsmål, som ikke er besvaret i denne artikel, eller brug for personlig vejledning, er man mere end velkommen til at udfylde vores kontaktformular og få hjælp af vores studievejleder.

Del:

Indhold

Har du overvejet at støtte DSA?

Vores artikler kan læses af alle, men vi opfordrer dem, der kan, til at blive betalende medlem. Det koster ikke meget og hjælper os til at kunne fortsætte med at hjælpe studerende i udlandet, da medlemskontingenter er vores eneste indtægtskilde.

Hvis du allerede er medlem, kan du logge ind nedenfor.

Email-adresse
Adgangskode
Husk mig
Glemt adgangskode