Fjernundervisning på University of London

University of Londons medlemsuniversiteter, som tæller bl.a. LSE, SOAS og UCL, tilbyder en lang række uddannelser af høj kvalitet gennem fjernundervisning.

Indledning

University of London (UoL) er et føderalt universitet, der består af 17 medlemsinstitutioner. Medlemsinstitutioner tildeler som udgangspunkt selv deres akademiske grader, selvom de alle er en del af UoL. Blandt de mest kendte institutioner, som er medlem af University of London, er City (University of London), Courtauldt Institute of Art, Goldsmiths, Birkbeck, Institute of Cancer Research, London Business School (LBS), London School of Hygiene & Tropical Science,  King’s College of London, LSE (London School of Economics and Political Science), Queen Mary University of London, Royal Holloway, SOAS (School of Oriental and African Studies), St George’s og UCL (University College London). Imperial College London var en del af University of London indtil 2007.

Fjernundervisning

Udover de mange medlemsinstitutioner, som er fysisk placerede i London, er UoL også en stor udbyder af onlineundervisning med programmet ”University of London Worldwide”. Gennem University of London Worldwide tilbyder adskillige medlemsinstitutioner hele uddannelser online, herunder bl.a. LSE, King’s College London, UCL, Birkbeck, SOAS og Goldsmiths. Det er derfor muligt at læse uddannelser som f.eks. en bachelor i psykologi fra King’s College, en bachelor i økonomi fra LSE, en master i Finance eller Global Diplomacy fra SOAS eller en master i revision fra UCL.

Det er også muligt at læse en del af en masteruddannelse gennem University of London Worldwide. Disse omtales som ”Postgraduate Certificate” (PGCERT) og ”Postgraduate Diploma” (PGDip), og fungerer på samme måde som at læse en hel uddannelse. PGCert svarer til 1/3 af en etårig masteruddannelse, og et PGDip svarer til 2/3 af en etårig masteruddannelse.

Ofte er uddannelserne tilrettelagt således, at det er University of London, der er ”awarding body”, altså det universitet, der tildeler det endelige diplom, mens det er en af University of Londons medlemsinstitutioner, der tilrettelægger uddannelsen. Dette kaldes ”academic direction” og er vigtigt at være opmærksom på, hvis man vælger at læse en uddannelse igennem University of London Worldwide. Tager man f.eks. en bachelorgrad i økonomi, som er tilrettelagt af det prestigefulde LSE, vil der altså stå University of London og ikke LSE på diplomet. Dette har selvfølgelig ingen betydning for kvaliteten af uddannelsen.

Optagelse

Vil man optages på en af University of Londons online uddannelser, skal man først gøre sig klart, hvilken uddannelse, man vil ind på, da optagelsesproceduren og -kravene er meget forskellige fra uddannelse til uddannelse.

Er man interesseret i SOAS’ onlineuddannelser, skal man søge om optagelse direkte gennem SOAS’ hjemmeside og følge den på siden anførte optagelsesprocedure. LSE, der udbyder bachelorgrader i Data Science and Business Analytics, Business and Management, Economics and Management og Economics, kræver ligesom SOAS, at man søger om optagelse direkte på deres hjemmeside. Goldsmiths, der udbyder en bachelorgrad i Computer Science igennem e-learning portalen Coursera, kræver, at man søger igennem deres ansøgningsform.

Vil man vide mere om, hvilke programmer University of Londons medlemsinstitutioner udbyder, kan man bruge University of Londons ”course finder”, som kan tilgås gennem deres hjemmeside.

Studieafgift

University of Londons medlemsinstitutioner fastsætter selv deres studieafgifter. F.eks. koster en af University of Londons bacheloruddannelser med undervisning fra LSE ca. £20.500, hvis man er bosat udenfor Storbritannien, og en mastergrad med undervisning fra SOAS ca. £12.000. Hertil vil der også komme andre afgifter, ofte i form af tilmeldingsgebyrer og eksamensgebyrer.

Eksaminer

Alle eksaminer, der kræver at blive aflagt fysisk, vil skulle tages på såkaldte examination centres (som undertiden også kaldes ”assessment centres”). I Danmark er det eneste examination centre EDU Denmark i København. Vil man læse en af University of Londons onlineuddannelser, skal man derfor være opmærksom på, at man vil skulle aflægge nogle eller en stor del af sine eksaminer på et examination centre, der kan være placeret langt fra ens adresse. Man er dog ikke låst til et examination centre, men kan derimod frit tage sine eksaminer på et af de flere hundrede centre, der findes over hele verden.

Karaktergivning

Karaktergivningen på University of Londons onlineuddannelser fungerer som udgangspunkt som andre britiske universitetskarakterer, hvor karakterer gives på en skala fra 0-100. Alt under 40 er dumpet, og alt over 70 er en ”first”. Derfor vil ens “degree” også få en ”classification” (Class I, Class II Division I, Class II Division II, Class III) på samme måde, som hvis man læste fysisk på en af University of Londons medlemsinstitutioner.

Kontakt os

Hvis man har spørgsmål, som ikke er besvaret i denne artikel, eller brug for personlig vejledning, er man mere end velkommen til at udfylde vores kontaktformular og få hjælp af vores studievejleder.

Indhold

Har du overvejet at støtte DSA?

Vores artikler kan læses af alle, men vi opfordrer dem, der kan, til at blive betalende medlem. Det koster ikke meget og hjælper os til at kunne fortsætte med at hjælpe studerende i udlandet, da medlemskontingenter er vores eneste indtægtskilde.

Hvis du allerede er medlem, kan du logge ind nedenfor.

Email-adresse
Adgangskode
Husk mig
Glemt adgangskode