The Open University

The Open University er Storbritanniens fjernundervisnings-succes og gør det muligt at opnå en universitetsgrad gennem en fleksibelt tilrettelagt uddannelse.

The Open University blev grundlagt i 1969 som et universitet med fokus på fjernundervisning, og er siden vokset til at blive Storbritanniens største universitet. The Open University er meget populært, da det er et praktisk alternativ til traditionelle universiteter. Hvis man ikke har lyst til, eller mulighed for,  at flytte for sine studier, eller har brug for mere fleksibilitet, f.eks. ved at studere på deltid, er The Open University svaret. Mange universiteter har forsøgt at tilpasse sig til fjernundervisning pga. coronakrisen, men The Open University er allerede ekspert på området.

En stor del af The Open Universitys studerende er udlandske studerende, og de kommer fra lande som Island, USA, Rusland, Polen og FAE. Undervisningen foregår primært på engelsk (med enkelte fag på og i walisisk og gælisk). Universitet accepterer, at studerende selverklærer deres engelskkundskaber, hvorfor man ikke behøver at gennemgå en sprogprøve for at blive optaget. Man kan læse mere på The Open Universitys hjemmeside om sprogkrav for bestemte fag som f.eks. engelsk litteratur.

Studier på bachelorniveau

Før at søge om optagelse på The Open University på bachelorniveau behøver man ikke at have en studentereksamen, idet studerende lærer studiefærdigheder, organisation og akademisk skrivning på indledende kurser. 70% af de studerende studerer på deltid og arbejder fuld tid, hvilket universitetet støtter med en høj grad af fleksibilitet og mulighed for aftenundervisning.

Undervisningen foregår online, og bygger på læsemateriale og øvelser. Bøgerne er gratis, og bliver tilsendt før studiestart. Hvis man studerer sprog (spansk, tysk, italiensk eller fransk), har man mulighed for at tage på et gratis sprogkursus i et land, hvor sproget tales, i løbet af sine studier.

Et fuldtidsstudium tager tre år som i Danmark og England, og deltid (som de fleste gør) seks år. Det er også muligt at studere 60% eller 75% af tiden, og derved blive færdig på fire eller fem år.

Studier på kandidatniveau

Har man allerede har en bachelorgrad fra Danmark eller et andet land, kan man søge ind på The Open University på kandidatniveau. De fleste kandidatstudier koster mellem £6.000 og £9.000 (ca. 50.000 til 75.000 kr.) i alt, og der er også ofte mulighed for at modtage stipendier.

Det er vigtigt at forstå, at britiske universiteter generelt har større fleksibilitet med kombinationer af bachelor- og kandidatgrader end danske. F.eks. er det muligt at have en bachelorgrad i sociologi fra et andet universitet, og derefter at tage en MBA hos The Open University, hvis man vil skifte karriere. Er man f.eks. familieforsørger, men samtidig vil forbedre sine muligheder med en specialiseret kandidatgrad, vil The Open University være en god mulighed for at få en udenlandsk kandidatgrad uden at flytte til udlandet.

Studieafgifter

I modsætning til andre britiske universiteter, som pga. Brexit kommer til at koste mere for EU-borgere, herunder danskere, vil The Open Universitys studieafgifter ikke stige som følge af Brexit. Som EU-statsborger vil man derfor betale det samme som englændere. Kigger man på hjemmesiden, skal man være sikker på, at Danmark er det valgte land, da afgifter og stipendier fungerer anderles for studerende fra Skotland, Wales og Nordirland. For tiden koster en bacheloruddannelse ca. £3,096 (ca. 25,700 kr.) pr. år, hvis man studerer på deltid, hvilket tager seks år.

The Open University udbyder også gratis kurser, der ikke er en del af en bestemt uddannelse, men er en god måde at afprøve fjernundervisning og undervisning på engelsk.

Det er desværre ikke muligt at få SU til uddannelser ved The Open University, eftersom udenlandske uddannelser, som foregår via fjernundervisning, ikke er SU-berettigede. Læs evt. mere hos SU-styrelsen.

Anerkendelse af The Open Universitys uddannelser i Danmark

Selvom hele uddannelsen foregår online, opnår man en helt almindelig britisk bachelorgrad, når man er færdig med uddannelsen.

Niveaumæssigt svarer studier hos The Open University til danske universitetsuddannelser, og man kan finde eksempler på tidligere niveauvurderinger i Uddannelses- og Forskningsministeriets vurderingsdatabase. Man skal dog være opmærksom på, at britiske etårige mastergrader generelt bliver vurderet som svarende til kun et år af en dansk toårig kandidatuddannelse.

The Open University er et af kun tre universiteter i Storbritannien, hvis uddannelser automatisk er anerkendt i USA.

Artiklen er skrevet af Heather Alder, som selv studerer ved The Open University.

Kontakt os

Hvis man har spørgsmål, som ikke er besvaret i denne artikel, eller brug for personlig vejledning, er man mere end velkommen til at udfylde vores kontaktformular og få hjælp af vores studievejleder.

Indhold

Har du overvejet at støtte DSA?

Vores artikler kan læses af alle, men vi opfordrer dem, der kan, til at blive betalende medlem. Det koster ikke meget og hjælper os til at kunne fortsætte med at hjælpe studerende i udlandet, da medlemskontingenter er vores eneste indtægtskilde.

Hvis du allerede er medlem, kan du logge ind nedenfor.

Email-adresse
Adgangskode
Husk mig
Glemt adgangskode