Uddannelse på kandidatniveau i Tyskland

De fleste tyske kandidatuddannelser bygger direkte på en bacheloruddannelse, og der er mange muligheder for at studere på engelsk.

Indledning

De fleste kandidatuddannelser i Tyskland er i direkte forlængelse af en bacheloruddannelse, hvilket svarer til kandidatuddannelser i Danmark. Der er dog også en del fritstående kandidatuddannelser, som kræver erhvervserfaring.

Ansøgning

De fleste kandidater i Tyskland har kun optagelse til vintersemesteret, som begynder i oktober, men der findes også nogle kandidater, der begynder i sommersemesteret. Forhør dig hos skolen om ansøgningsfristerne, da de er varierende. Når du skal søge en kandidat, skal du for det meste søge direkte til universitetet. Du finder mere information om ansøgningen på uddannelsesinstitutionens hjemmeside under Bewerbung. Nogle uddannelser bruger dog også optagelsesportalen Uni-assist, som du kan læse mere om i vores artikel om bacheloruddannelser i Tyskland.

Optagelseskriterier

Kandidatuddannelser, som er i forlængelse af en bacheloruddannelse, har typisk specifikke krav til ens bacheloruddannelse. Optagelsessamtaler o.l. kan forekommer men er ikke almindeligt.

Kandidatuddannelser, som kræver erhvervserfaring, vil ofte blive set af SU-styrelsen som videreuddannelse og dermed ikke berettige dig til SU og udlandsstipendium.

Sprogkrav

En del kandidatuddannelser i Tyskland undervises på engelsk. Man vil skulle bevise sine engelskfærdigheder, hvilket man kan læse mere om i vores separate artikel om engelskprøver.

Skal man studere på tysk, vil det også være nødvendig at bevise sit sprogniveau, hvis man ikke har taget sin bachelorgrad på tysk. Læs mere herom i vores artikel om bachelorstudier i Tyskland.

Kontakt os

Hvis man har spørgsmål, som ikke er besvaret i denne artikel, eller brug for personlig vejledning, er man mere end velkommen til at udfylde vores kontaktformular og få hjælp af vores studievejleder.

Indhold

Har du overvejet at støtte DSA?

Vores artikler kan læses af alle, men vi opfordrer dem, der kan, til at blive betalende medlem. Det koster ikke meget og hjælper os til at kunne fortsætte med at hjælpe studerende i udlandet, da medlemskontingenter er vores eneste indtægtskilde.

Hvis du allerede er medlem, kan du logge ind nedenfor.

Email-adresse
Adgangskode
Husk mig
Glemt adgangskode