Uddannelse på kandidatniveau i Frankrig

Indledning

Franske universiteter tilbyder en lang række kandidatuddannelser, som normalt kan blive anerkendt i Danmark uden problemer. På kandidatniveau er der også større mulighed for at studere på engelsk, hvis ens fransk ikke er helt på universitetsniveau.

Ansøgning

Når du skal søge ind på en kandidat, skal du søge direkte til universitetet via deres online-ansøgning på universitetets egen hjemmeside. Sammen med ansøgningen skal du ofte vedhæfte et oversat eksamensbevis, motiveret ansøgning, anbefalinger, dit CV og sprogtest.

Ansøgningsfristen for kandidater kan varierer fra universitet til universitet. Tjek derfor datoerne på uddannelsesinstitutionens egen hjemmeside.

Optagelseskriterier

For at søge ind på en kandidatgrad i Frankrig, skal du ligesom i Danmark, havde afsluttet en bachelorgrad. Nogle kandidater kræver også, at du har taget nogle bestemte fag på din bachelor.  

Sprogkrav

På kandidatniveau kan man, som nævnt, både studere på fransk og på engelsk. Hvis man skal studere på engelsk, skal man normalt aflægge en sprogprøve, med mindre man har taget sin bachelorgrad på engelsk.

Skal man studere på fransk, henvises der til sektionen om sprogkrav i vores artikel om bachelorstudier i Frankrig.

Kontakt os

Hvis man har spørgsmål, som ikke er besvaret i denne artikel, eller brug for personlig vejledning, er man mere end velkommen til at udfylde vores kontaktformular og få hjælp af vores studievejleder.

Indhold

Har du overvejet at støtte DSA?

Vores artikler kan læses af alle, men vi opfordrer dem, der kan, til at blive betalende medlem. Det koster ikke meget og hjælper os til at kunne fortsætte med at hjælpe studerende i udlandet, da medlemskontingenter er vores eneste indtægtskilde.

Hvis du allerede er medlem, kan du logge ind nedenfor.

Email-adresse
Adgangskode
Husk mig
Glemt adgangskode