Om at søge udenlandske universiteter

16608592998_d10e5526f0_m

Foto: GotCredit

I slutningen af gymnasietiden eller sabbatåret, når man skal ansøge til universitetet, hvad enten det er dansk eller ej, skal man lægge meget arbejde i processen. Ansøgningsprocessen bag et populært studieland som for eksempel USA ligner meget den danske kvote 2-model, hvor man skal vedlægge et udvidet CV, dokumentation for erhvervserfaring, frivilligt arbejde samt en personlig, motiveret ansøgning.

Siden jeg studerede ved den internationale kostskole, UWC Red Cross Nordic i Norge, har jeg brugt uendelig mange timer på at overveje mine muligheder og holde mine døre åbne. Nu har jeg ansøgt gennem det britiske UCAS, det amerikanske CommonApp og det danske optagelse.dk-systemer to gange.

Jeg har lært rigtig meget om at skrive essays, ansøgninger og i det hele taget at søge forskellige universiteter. Der er en lang række ting, man skal tage højde for, når man starter sin proces. Derfor vil jeg dele mine personlige erfaringer.

Først og fremmest er det en god idé at lave en liste over vigtige datoer, som skal overholdes. Dette er helligt, idét systemet ikke kan bøjes. Derefter skal man danne sig en tidshorisont, så man kan tage de nødvendige tests (for eksempel SAT1, SAT2, ACT og TOEFL), have sin dokumentation klar, osv.

Prioriteringen af skriveprocessen er essentiel. Selvom ansøgningerne i deres længde varierer omkring 500 ord, skal man være psykisk forberedt på at omskrive ansøgningerne gentagne gange. At få kritik fra andre, som kender dig godt, er aldrig dårligt, da småfejl springer mere i øjnene på personer, som ikke selv har skrevet teksten.

Det er vigtigt at balancere sin tekst, så det er din personlighed, som er i fokus. Universiteterne modtager flere hundrede, hvis ikke tusinder af ansøgninger, som alle er gode nok. Men udbuddet af studiepladser er mindre end antallet af ansøgere, så måske er det kun de 170 absolut bedste, der bliver valgt. Udfordringen er altså ikke kun at få høje karakterer og have et fritidsjob eller to; man skal samtidig have et eller andet unikt, som læseren hæfter sig ved. Samtidig er der ingen, der gider at læse om en narcissist, så at holde en ydmyg og professionel tone er vigtigt.

Man har sandsynligvis mere relevant erfaring, end man lige umiddelbart tror. Men det er oftest fordi man ikke har brugt tid på at reflektere ordentligt over sine kompetencer, og hvordan de er udviklet. Brug tid i at tænke over sine erfaringer, og hvordan disse kan beskrives, så du kan evaluere dine tidligere oplevelser og bruge dem i din ansøgning.

Frem for alt: Tag dig god tid, overvej, hvad du virkelig brænder for og tro på dig selv, fordi kvaliteterne er der – de skal bare bringes frem og præsenteres rigtigt.

Af Max Quorning

Kontakt os

Hvis man har spørgsmål, som ikke er besvaret i denne artikel, eller brug for personlig vejledning, er man mere end velkommen til at udfylde vores kontaktformular og få hjælp af vores studievejleder.

Del:

Indhold

Har du overvejet at støtte DSA?

Vores artikler kan læses af alle, men vi opfordrer dem, der kan, til at blive betalende medlem. Det koster ikke meget og hjælper os til at kunne fortsætte med at hjælpe studerende i udlandet, da medlemskontingenter er vores eneste indtægtskilde.

Hvis du allerede er medlem, kan du logge ind nedenfor.

Email-adresse
Adgangskode
Husk mig
Glemt adgangskode