DSA på Danmarksturné: 3 dage med 30 timers oplæg

scn

Videohilsen fra ministeren

Danish Students Abroad var den 24.-26. marts på Danmarksturné i Aarhus, Odense og København. Over tre dage nåede DSA at holde i alt 30 timers oplæg for hundredevis af håbefulde danske gymnasieelever, der er med i Akademiet for Talentfulde Unge, og bachelorstuderende. Målet var både at inspirere studerende, der aldrig havde troet at udlandsstudier var tilgængelige for dem, uddele vores egne tips til hvordan man kommer ind og at besvare alle de spørgsmål, der ikke er så lette at finde svar på. Den fantastiske opbakning til turnéen tyder på at danske unge i højere grad er begyndt at øjnene op og mod til at tage springet.

17-årige Maja Wolters fra Tørring Gymnasium fortæller om sin oplevelse:

”Workshoppen med DSA var for mig utroligt inspirerende og afklarende. Der var mulighed for at stille kringlede spørgsmål, der omhandlede lige netop mit drømmestudie, og det var med til at afklare mig i forhold til hvilken retning jeg ville i. Samtidig var det fedt og motiverende at høre studerende fortælle om deres uddannelser, og hvor forvirrede og fyldt med tvivl de selv havde været. Det var en stor tryghed for mig, at jeg ikke var alene med alle spørgsmålene og tvivlen.

For mig har det derfor været en kæmpe hjælp, der har gjort mig mere afklaret om mit studie, men også givet mig mod til at tage et spring, der ikke er det mest normale at tage, når man går på et lille landgymnasium som jeg gør. Og jeg ved, at selvom jeg havde brugt 12 timer på Google eller haft adskillige konsultationer med Studievalg, så havde jeg aldrig nogensinde fået så meget information og gode råd som jeg fik til denne workshop. Derfor er det vigtigt at komme ud og snakke med nogen, for det giver altså bare 100 gange mere end selv at finde frem til det – de har prøvet det på deres egen krop.”

Kontakt os

Hvis man har spørgsmål, som ikke er besvaret i denne artikel, eller brug for personlig vejledning, er man mere end velkommen til at udfylde vores kontaktformular og få hjælp af vores studievejleder.

Del:

Indhold

Har du overvejet at støtte DSA?

Vores artikler kan læses af alle, men vi opfordrer dem, der kan, til at blive betalende medlem. Det koster ikke meget og hjælper os til at kunne fortsætte med at hjælpe studerende i udlandet, da medlemskontingenter er vores eneste indtægtskilde.

Hvis du allerede er medlem, kan du logge ind nedenfor.

Email-adresse
Adgangskode
Husk mig
Glemt adgangskode