Politiken: Studerende med udlængsel føler sig modarbejdet

Skærmbillede 2014-03-15 kl. 09.07.45

Hvis du vil læse et semester eller to på et universitet i udlandet, som der ikke er indgået en samarbejdsaftale med, skal du ikke regne med at få gode råd og hjælp fra din vejleder. Snarere det modsatte, advarer en studenterorganisation. Danske universiteter får nemlig ikke taxameterpenge, når deres studerende drager på udenlandsophold uden om universitetets udvekslingsaftaler.

Tværtimod skal de tilbyde de studerende muligheden for at søge et såkaldt udenlandsstipendium, der svarer til de taxameterpenge, staten ellers ville have tildelt universiteterne, såfremt den studerende havde aflagt bestået eksamen ved det danske universitet. Universiteternes vejledere har derfor kassetænkning for øje, når de med vildledende eller endda forkert rådgivning, opfordrer studerende til ikke at gå egne veje. Det fortæller Sørine Vesth Rasmussen, forkvinde for den uafhængige studenterdrevet organisation Danish Students Abroad, der støtter, rådgiver og repræsenterer studerende før, under og efter udlandsophold.

Læs mere her.

Kontakt os

Hvis man har spørgsmål, som ikke er besvaret i denne artikel, eller brug for personlig vejledning, er man mere end velkommen til at udfylde vores kontaktformular og få hjælp af vores studievejleder.

Del:

Indhold

Har du overvejet at støtte DSA?

Vores artikler kan læses af alle, men vi opfordrer dem, der kan, til at blive betalende medlem. Det koster ikke meget og hjælper os til at kunne fortsætte med at hjælpe studerende i udlandet, da medlemskontingenter er vores eneste indtægtskilde.

Hvis du allerede er medlem, kan du logge ind nedenfor.

Email-adresse
Adgangskode
Husk mig
Glemt adgangskode