Politiken: Studerende med udlængsel føler sig modarbejdet

Politiken: Studerende med udlængsel føler sig modarbejdet

Skærmbillede 2014-03-15 kl. 09.07.45

Hvis du vil læse et semester eller to på et universitet i udlandet, som der ikke er indgået en samarbejdsaftale med, skal du ikke regne med at få gode råd og hjælp fra din vejleder. Snarere det modsatte, advarer en studenterorganisation. Danske universiteter får nemlig ikke taxameterpenge, når deres studerende drager på udenlandsophold uden om universitetets udvekslingsaftaler.

Tværtimod skal de tilbyde de studerende muligheden for at søge et såkaldt udenlandsstipendium, der svarer til de taxameterpenge, staten ellers ville have tildelt universiteterne, såfremt den studerende havde aflagt bestået eksamen ved det danske universitet. Universiteternes vejledere har derfor kassetænkning for øje, når de med vildledende eller endda forkert rådgivning, opfordrer studerende til ikke at gå egne veje. Det fortæller Sørine Vesth Rasmussen, forkvinde for den uafhængige studenterdrevet organisation Danish Students Abroad, der støtter, rådgiver og repræsenterer studerende før, under og efter udlandsophold.

Læs mere her.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.