Politiken: Studerende med udlængsel føler sig modarbejdet

Skærmbillede 2014-03-15 kl. 09.07.45

Hvis du vil læse et semester eller to på et universitet i udlandet, som der ikke er indgået en samarbejdsaftale med, skal du ikke regne med at få gode råd og hjælp fra din vejleder. Snarere det modsatte, advarer en studenterorganisation. Danske universiteter får nemlig ikke taxameterpenge, når deres studerende drager på udenlandsophold uden om universitetets udvekslingsaftaler.

Tværtimod skal de tilbyde de studerende muligheden for at søge et såkaldt udenlandsstipendium, der svarer til de taxameterpenge, staten ellers ville have tildelt universiteterne, såfremt den studerende havde aflagt bestået eksamen ved det danske universitet. Universiteternes vejledere har derfor kassetænkning for øje, når de med vildledende eller endda forkert rådgivning, opfordrer studerende til ikke at gå egne veje. Det fortæller Sørine Vesth Rasmussen, forkvinde for den uafhængige studenterdrevet organisation Danish Students Abroad, der støtter, rådgiver og repræsenterer studerende før, under og efter udlandsophold.

Læs mere her.

Del:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Flere indlæg

NYT FRA SU

Det kan være dyrt at studere i udlandet, og derfor er SU’en ofte af afgørende betydning for, om udlandsstudiedrømmen kan realiseres. I DSA kæmper vi benhårdt for, at så mange som muligt får muligheden for at udleve drømmen. Det gør vi bl.a. via vores løbende

Læs mere »

Månedens profil: Emilie læser statskundskab på University of Amsterdam

Navn: Emilie Maria Bugge Bloch Universitet: University of Amsterdam Studie: Statskundskab (Political Science) Fra jurastudiet i København til statskundskab i Amsterdam Jeg studerede jura på Københavns Universitet i et år, før jeg nærmest ved et tilfælde endte i Amsterdam på deres internationale bachelor i Political Science. Oprindeligt havde jeg søgt ind på Statskundskab,

Læs mere »

Studerende i Storbritannien og Brexit

Hvornår forlader Storbritannien EU? Det er vist gået de færreste forbi, at Den britiske regering og Rådet for den Europæiske Union har indgået en aftale om at forlænge fristen for Artikel 50’s (Frivillig udtræden af EU) ikrafttræden frem til den 31. oktober 2019. Udsættelsen betyder

Læs mere »