Organisationen Danish Students Abroad bygger bro mellem dansk erhvervsliv og danske studerende i udlandet

– Vi arbejder i Danish Students Abroad hårdt på at gøre det nemmere for danske studerende at læse i udlandet. Det er dog lige så vigtigt, at vi vi sørger for, at det er attraktivt at komme hjem igen efter endte studier, mener Anders Krohn, bestyrelsesmedlem i Danish Students Abroad (DSA) og initiativtager til konferencen DSA Careers.

– En stærk relation mellem danske studerende i udlandet og danske arbejdsgivere er vigtig for Danmarks konkurrenceevne. Kan Danmark ikke holde på de kvalifikationer, som danske udlandsstuderende opnår, mister vi en stor portion viden. I sidste ende er en international arbejdsstyrke en yderst vigtig forudsætning for, at det danske arbejdsmarked kan bevare konkurrencedygtigheden på den globale scene, fortæller Anders.

Foreningen Danish Students Abroad afholder konferencen DSA Careers 2013 den 18. december. Formålet med konferencen er at bygge bro mellem danskere, der studerer i udlandet, og danske arbejdsgivere ved at samle en række talere, der alle har grader fra udenlandske universiteter og efterfølgende er vendt hjem til Danmark. Konferencen bliver åbnet af minister for forskning, innovation og videregående uddannelser Morten Østergaard, der vil tale om, hvorfor internationaliseringen af danske unges uddannelse er vigtig. Derefter vil blandt andre Kristian Weise, Jeppe Kofod, repræsentanter fra Udenrigsministeriet samt topchefer hos virksomhederne Novo Nordisk, Boston Consulting Group og Kromann Reumert fortælle om deres erfaringer med universitetsgrader fra udlandet og det danske arbejdsmarked. Derudover deltager repræsentanter fra virksomhederne ReD Associates, WEMIND og Danes Worldwide i en networkingsession.

Ved konferencen deltager 70 danske studerende, der alle læser eller har læst på nogle af verdens bedste universiteter såsom Harvard University, University of Oxford, Peking University, Bocconi University samt London School of Economics.

– Vi er utroligt stolte over, at DSA samler 70 imponerende unge mennesker, der alle har haft et kæmpe gå-på-mod og har taget hele deres uddannelse i udlandet. Vi glæder os over, at dansk erhvervsliv har vist så stor interesse for arrangementet. DSA er dermed med til at internationalisere det danske arbejdsmarked, så Danmark får glæde af de kompetencer som danske studerende opnår i udlandet, fortæller Sørine Vesth Rasmussen, formand i Danish Students Abroad.

– Konferencen skal på ingen måde ses som en krigserklæring mod danske studier, men er blot en påmindelse til danske arbejdsgivere, om at danskere med erfaring fra udlandet også kan bidrage med meget, og måske endda med noget andet end danskere, der har læst i Danmark, siger Anders Krohn.

Baggrundsinformation

Danish Students Abroad er en tværpolitisk ungdomsorganisation, som blev stiftet i 2012,  i dag har medlemmer i alle aldre og uddannelsestrin fra gymnasie- til ph.d.-niveau fordelt på alle kontinenter. DSAs to overordnede formål er, dels at bistå studerende før, under og efter udlandsophold, dels at tale de udlandsstuderendes sag og repræsentere dem politisk. Læs mere om Danish Students Abroad på www.dsabroad.dk

Konferencen finder sted onsdag den 18. december 2013, kl. 12:30-17.00 og afholdes i ‘Pro D’, Provianthuset, Rigsdagsgården 7, 1218 København K.

Konferencen er sponsoreret af SAP Danmark A/S, Karl Pedersen og Hustrus Industrifond og DI.

For yderligere information kontakt:

Mia Eskelund, tlf. 22 62 51 00 / +44 (0) 7896 710 830

Anders Krohn, tlf. 53 54 70 83

Kontakt os

Hvis man har spørgsmål, som ikke er besvaret i denne artikel, eller brug for personlig vejledning, er man mere end velkommen til at udfylde vores kontaktformular og få hjælp af vores studievejleder.

Del:

Indhold

Har du overvejet at støtte DSA?

Vores artikler kan læses af alle, men vi opfordrer dem, der kan, til at blive betalende medlem. Det koster ikke meget og hjælper os til at kunne fortsætte med at hjælpe studerende i udlandet, da medlemskontingenter er vores eneste indtægtskilde.

Hvis du allerede er medlem, kan du logge ind nedenfor.

Email-adresse
Adgangskode
Husk mig
Glemt adgangskode