Legater

 • Lav et detaljeret budget. Dette skal indeholde dine indtægter og udgifter i både dit hjemland samt dit udrejseland. Du skal ligeledes huske at oplyse om en eventuel opsparing, så fonden kan se at du også selv bidrager til dit udlandsophold. Find EDU’s budgetskabelon her.
 • Find alle dine dokumenter frem i god tid. Når du søger legater skal du vedhæfte en række dokumenter såsom karakterbevis fra sidst afsluttede uddannelse, CV og skatteoplysninger (forskudsopgørelse samt seneste årsopgørelse), forhåndsgodkendelse og lignende. Hav dem klar så hurtigt som muligt, så du ikke pludselig mangler at skrive et CV midt i din ansøgningsproces.
 • Få anbefalinger. Bed dine tidligere undervisere om at udarbejde en anbefaling af dig som studerende. På denne måde fremstår du seriøs, hvis din underviser kan stå inde for, at du kan gennemføre den givne uddannelse/semester.
 • Skriv en motiveret ansøgning til hver enkelt fond. Fonde er forskellige og lægger vægt på forskellige parametre i deres beslutning om at give økonomisk støtte. Undersøg derfor den enkelte fond, og tilrettelæg din motiverede ansøgning til hver fond du søger. To fonde er ikke ens – derfor kan du heller ikke benytte dig af to (fuldstændig) ens motiverede ansøgninger.
 • Forhåndsgodkendelse. Skal du på udveksling fra dit hjemuniversitet, skal du vedlægge en forhåndsgodkendelse over de fag, som du skal studere i udlandet. Således kan fonden se, at dit udlandsophold er officielt godkendt af din uddannelsesinstitution.
 • Undersøg hver enkelt fonds legatopslag, og find ud af præcis hvilke bilag fonden ønsker. Du skal hverken vedlægge for mange eller for få, men vedlægge præcis det, som fonden ønsker. Nogle fonde lægger også vægt på promoveringsperspektivet. Hvis det er et krav, så husk at understrege, hvordan du vil promovere dit udlandsophold i ansøgningen. 
 • Benyt fondens ansøgningsskema – hvis det vel og mærke har et specifikt et.
 • Hold styr på de legater, du allerede har søgt! Dette punkt er særlig vigtigt, du skal være sikker på, hvilke legater du har søgt, og hvilke du skal søge. En god måde er at lave en oversigt over legaterne, og inddele dem efter ansøgningsfrist – ved at gøre dette, misser du aldrig en ansøgningsfrist.
 • Lav en forside på din ansøgning. For at gøre ansøgningen så overskuelig som muligt, er det en god idé at udarbejde en forside. Forsiden skal indeholde en indholdsfortegnelse over, hvad der er i ansøgningen, et kort resume af hvor du skal hen og hvad du skal studere, dine kontakt informationer og dine bankoplysninger.
 • Skriv det beløb, du søger om. Det er vigtigt at du søger om et konkret beløb i hver ansøgning. Henvis eventuelt beløbet til dit budget. Så du for eksempel søger 2.500 DKK til flybillet, så ved fonden, hvad deres donation går til.
 • Husk at sig tak! Når du har modtaget et legat, er det vigtigt at du sender en personlig hilsen til fonden, hvori du takker for donationen. Dette kan gøres under opholdet, og du kan eventuelt vedlægge dokumentation på, at deres donation er blevet brugt.

Hvis du sidder tilbage med spørgsmål til legatansøgninger, så husk at du altid kan kontakte vores studievejleder på info@dsabroad.dk 

Kontakt os

Hvis man har spørgsmål, som ikke er besvaret i denne artikel, eller brug for personlig vejledning, er man mere end velkommen til at udfylde vores kontaktformular og få hjælp af vores studievejleder.

Indhold

Har du overvejet at støtte DSA?

Vores artikler kan læses af alle, men vi opfordrer dem, der kan, til at blive betalende medlem. Det koster ikke meget og hjælper os til at kunne fortsætte med at hjælpe studerende i udlandet, da medlemskontingenter er vores eneste indtægtskilde.

Hvis du allerede er medlem, kan du logge ind nedenfor.

Email-adresse
Adgangskode
Husk mig
Glemt adgangskode