Medicinstudier i Polen

Medicinstudier i Polen er en god mulighed for studerende, som gerne vil have udlandserfaring, og dem, som ikke har det højeste karaktergennemsnit fra gymnasiet men er gode til naturvidenskabelige fag.

Indledning

Drømmer du om at studere medicin i udlandet? Så kan Polen være stedet at tage til for at få opfyldt din drøm.

Polen har ry for at være et attraktivt og billigere sted at studere medicin i udlandet, idet studieafgiften er lavere sammenlignet med mange andre lande, hvor man kan studere på engelsk. Undervisningen bliver udbudt på engelsk i eksempelvis Poznań, Gdańsk og Bydgoszcz. Fra 2023 er det desuden muligt at læse medicin på engelsk i Katowice.

Ansøgning og optagelse

Én måde at søge ind på medicinstudier i Polen er via Nordisk Inntakskontor. På deres hjemmeside, kan du også finde meget mere information.

Generelt forventer polske universiteter, at ansøgere til medicinstudier har taget fag som f.eks. kemi, biologi og matematik i gymnasiet, og man vil normalt skulle bestå en optagelsesprøve hos universitetet i f.eks. kemi og matematik. Universiteter udbyder normalt forberedelseskurser i for ansøgere før optagelsesprøven. Du kan læse meget mere om adgangskrav, optagelsesprocedure og deadlines her.

Anerkendelse i Danmark

Ønsker du efterfølgende at udøve lægepraksis i Danmark, kan du som statsborger fra et europæisk land opnå autorisation til dette via Styrelsen for Patientsikkerhed. Du kan læse meget mere om muligheden for at opnå autorisation for uddannelser taget i EU/EØS-lande her.

Kontakt os

Hvis man har spørgsmål, som ikke er besvaret i denne artikel, eller brug for personlig vejledning, er man mere end velkommen til at udfylde vores kontaktformular og få hjælp af vores studievejleder.

Indhold

Har du overvejet at støtte DSA?

Vores artikler kan læses af alle, men vi opfordrer dem, der kan, til at blive betalende medlem. Det koster ikke meget og hjælper os til at kunne fortsætte med at hjælpe studerende i udlandet, da medlemskontingenter er vores eneste indtægtskilde.

Hvis du allerede er medlem, kan du logge ind nedenfor.

Email-adresse
Adgangskode
Husk mig
Glemt adgangskode