International English Language Testing System (IELTS)

IELTS – International English Language Testing System 

IELTS er en engelsk sprogtest, efterspurgt af mange engelsksprogede universiteter. Da prøven er britisk, er den oftest efterspurgt af engelske universiteter. Du kan tjekke om du skal tage den her: http://bandscore.ielts.org

IELTS består af 30 minutters læseprøve, en 30 minutters lytte-prøve, en 60 minutters skriftelig prøve og et ca 15 minutters interview. Resultatet bliver målt ud fra et point-system, ergo skal man ikke ’bestå’ eksamen.

Indtil videre afholdes IELTS prøverne kun på Færøerne og i København. Tilmeldelsen foregår ca. en måned inden prøven afholdelse. Kontakt EDU Danmark for datoer og adresse på: ielts@edu-danmark.dk.

Du kan tilmelde dig på: http://www.edu-danmark.dk/ielts/how-to-register

Fordele og ulemper

1.     Interviewet foregår gennem en dialog om generelle emner og er god hvis man ikke føler, at man får vist sit fulde potentiale skrifteligt.

2.     Prøven er meget systematisk og består ikke af ’trick spørgsmål’

3.     Den er nem at læse op til, da mange af temaerne er gentaget og prøven har en fast struktur. – du kan evt. finde eksempler på eksaminer fra tidligere prøver på internettet.

4.     Du har god tid til at skrive dine svar i lytte og læse prøven

1.     Nogle Amerikanske universiteter accepterer ikke IELTS testen.

2.     Det koster 1800 DKK at tage prøven

3.     Prøven er britisk orienteret – Dette er ikke nødvendig et minus, men noget af være opmærksom på, da sproget kan variere fra det amerikanske engelske.

4.     Dette betyder også at er læse-stemmen i læse prøven har engelsk accent.

5.     Den består af er fulde skrevne svar og ikke multiple choice.