Graduate Record Examination (GRE)

Graduate Record Examination (GRE)

GRE er en standardiseret test, som rigtig mange Graduate Schools i USA benytter sig af som del af ansøgningsproceduren. Den har til formål at teste sproglig og matematisk forståelse. Den minder om SAT-testen, GRE er blot på et væsentlig højere niveau.

GRE består af to essays, der skal skrives på baggrund af en akademisk tekst. Dernæst følger to sektioner, hvor der bliver stillet spørgsmål til ens forståelse af en akademisk tekst. Slutteligt følger to sektioner, hvor man bliver testet i ens matematiske og logiske forståelse. Det er typiske højniveau-matematikspørgsmål uden hjælpemidler. Da prøven foregår på engelsk og generelt er på et højt niveau, kræver den forberedelse, såfremt man ønsker en høj score.

Forberedelse til testen gøres lettest ved hurtigst muligt at købe en forberedelsesbog. De er ikke voldsomt dyre, men utroligt hjælpsomme. DSA kan anbefale Princeton Review – ”GRE Test Preparation”. Den indeholder blandt andet flere tests i fuld længde, der er utrolig nyttig til forberedelse. Derudover kan man tilgå mange tips via internettet.

Selve testen tager i omegnen af fire timer og kan tages næsten hver dag. Man kan tilmelde sig her. Derudover kan man læse mere om selve testen her.

Fordele og ulemper

Ulemper:

1.    Testen er meget dyr – 225$

2.    Testen spørger meget ind til engelsk vokabularium – det kan være meget svært, hvis man ikke har engelsk som modersmål

3.    Testen kræver meget forberedelse, der tager meget tid

Fordele:

1.    Prøven er meget systematisk og dermed også relativ let at læse op til

2.    Du kan tage testen så mange gange du har lyst til (og råd til..)

3.    Testen er accepteret på stort set samtlige amerikanske Graduate Schools