Råd og tips til at søge ind på udenlandske topuniversiteter

5 tips til din ansøgning til udenlandske topuniversiteter

1. Kom i kontakt med andre danskere, der har været gennem ansøgningsprocessen før!

Der findes mange danskere, der sidder på værdifulde informationer om at komme ind på udenlandske topuniversiteter – de vil rigtig gerne vil hjælpe dig!

2. Start i god tid!

Det tager tid og kræfter at skrive en rigtig god ansøgning. Start tidligt med at finde informationer om de forskellige skoler og deres programmer, hvis du ikke er helt sikker på hvad du vil. Sæt dig grundigt ind i optagelsesprocessen i det enkelte land, så du ikke overser vigtige deadlines.

3. Læs uden for pensum!

Når du skal finde ud af om du virkelig er interesseret i dit fag er det en god idé at læse relevante artikler og bøger i din fritid. Det giver dig et bedre indblik i hvad du går ind til – og det viser initiativ og interessere at kunne skrive om dem i din ansøgning.

4. Sæt dig ind i hvad det enkelte universitet gerne vil se i en din ansøgning.

Eksempelvis foretrækker britiske universiteter ansøgninger med fokus på ens akademiske interesser og evner, mens amerikanske universiteter har en mere holistisk tilgang til deres optagelsesproces. Det skal din ansøgning selvfølgelig afspejle.

5. Glem økonomi (til starte med…).

Start med at fokusere på at blive optaget. Det koster selvfølgelig mange penge at læse i udlandet, men topuniversiteter er generelt gavmilde med økonomisk støtte. Det kan næsten altid lade sig gøre, når først man bliver optaget.