Introduktion

Et af DSAs hovedformål er at gøre det lettere for danskere at studere i udlandet. Dette mål opnår vi dels gennem at tilbyde den information, man har brug for inden et studieophold i udlandet, mens man er væk, og efter man er kommet hjem. Vi søger desuden at give danske studerende inspiration, idet vores mål er at skabe en platform for danske udlandsstuderende, der giver mulighed for at dele erfaringer og oplevelser.

Vi i rådgivningen går meget op i hjælp til selvhjælp. Kontakter du os, vil vi oftes hjælpe dig på vej til det, men vi laver aldrig din ansøgning eller gør tingene for dig. Vi alle brænder meget for at hjælpe dig på vej, og vi vil altid besvare dine spørgsmål, men før du skriver til os så læs hjemmesiden igennem og overvej, hvad det er, du præcis gerne vil vide. I DSA er vi ikke professionelle studievejledere, så vi kan ikke garantere rigtigheden af den information vi giver, men vi har alle meget erfaring på området og et kæmpe netværk vi kan spørge til råds.

På disse rådgivningssider har vi samlet links og information om alt fra SU og sprogtests til ansøgningsprocedurer og meritoverførsel. Du kan også bruge vores detaljerede landeguides til at finde ud af, hvilket land der ville passe dig og dine drømme og ambitioner bedst.

  • Hvem er vi: Vi vil gerne være så gennemsigtige som mulige, så her kan du læse om, hvem vi er og hvilke baggrunde, vores rådgivere har.

  • Udlandsstudier – hvad gør jeg?: Dette er til dig som ikke ved hvor du skal starte, hvilke land du vil søge eller hvem du skal tage kontakt til.

  • Ansøgningsfrister: Er du i tvivl om hvornår din ansøgningsfrist er, så kig her!

  • Landeguides: Her kan du læse om de forskellige lande, hvilke specifikke ting du skal være opmærksom på, når du søger til det hengiven land og hvilke fordele og ulemper man kan finde.

  • Sprogtest: Hvis du skal tage en sprogtest, men ved ikke hvor du skal starte, hvordan du kan øve dig, eller hvor du skal skrive dig op, m.m.

  • Økonomi og alt der hører til: SU, budgetter, økonomi og legatansøgninger, det kan være noget af en jungle. Tag et kig her for at få lidt bedre overblik over det.

Har du lyst til at blive en del af DSAs frivillige rådgivningsteam, så skriv en mail til info@dsabroad.dk og hør mere. Vi søger engagerede personer, som brænder for at hjælpe med udlandsstudie vejledning og skrive landeguides m.m. Eventuelt meld dig ind i facebookgruppen Spørg Danish Students Abroad, hvor over 600 medlemmer deler erfaringer med alt mellem himmel og jord.

Du er ligeså mere end velkommen til at skrive til info@dsabroad.dk , hvis du opdager information på vores hjemmeside som du ikke mener er rigtig.