Hvem er vi

Laura
Laura er studievejleder i DSAs samarbejde med Danes Worldwides Forum for Erfaringsudveksling. Det er et projekt, DSA og DW har startet for at forbedre informationen omkring udlandsstudier og samle alle informationer og erfaringer på ét sted. Laura læser lige nu sin kandidat i etnografi på KU, og har været i udlandet flere gange under sin uddannelse. Hun har mere end 2 års erfaring som studievejleder for DSA og Danes Worldwide. Laura sidder klar på laura@danes.dk, hvis du har nogen spørgsmål.

Celina
Celina er studentermedhjælper i DSA og hjælper ligesom Laura hvis du har spørgsmål til medlemsskab, udlandsstudier og SU. Celina har selv læst en bachelor i International Politics ved King’s College London og har personlig erfaring med ansøgningsprocessen Storbritannien, både på kandidat- og bachelorniveau. Celina kan kontaktes på info@dsabroad.dk, hvis du har spørgsmål.

Hvor starter jeg?
Vores studievejledere har 4 gode råd til dig, der er ved at finde hoved og hale i hele processen. Vi sidder som altid klar til at hjælpe, men du kan ofte få meget ud af google og de individuelle uddannelsesinstitutioners hjemmesider.

  1. Start i god tid. Det er en lang proces at søge i udlandet og ofte kræver det grundig research og forberedelse.
  2. Hav din økonomiske situation med i overvejelserne, men lad dig ikke skræmme af udgifterne. Se på, hvordan lokale studerende finansierer deres uddannelse og se, hvad dine muligheder for udlandsstipendium, legater og SU er.
  3. Gør dig klar på at stå på egne ben i udlandet.
  4. Hav styr på visum og forsikring. Opsøg gerne dit udvalgte lands ambassade og få en billig, skræddersyet forsikring gennem et DSA Plusmedlemskab.

Hvis du slet ikke ved, hvor du vil hen, hvad du vil læse, eller hvordan du skal bære dig ad, anbefaler vi stærkt at følge denne guide udarbejdet af Danes Worldwide, som kickstarter din research:
Udlandsstudier – step by step