Blog

Hos DSA er det en mærkesag, at studerende med den internationale gymnasiale uddannelse International Baccalaureate – bedre kendt under forkortelsen IB – skal ligestilles med studerende, som har taget en dansk ungdomsuddannelse. Der er nu taget vigtige skridt i den rigtige retning, men DSA mener fortsat at den internationale uddannelse ikke anerkendes på lige fod med en dansk studentereksamen. Efter at Uddannelsesministeriet lancerede en ny omregningsskala for IB-karakterer til det danske karaktersystem, indsendte DSA en skrivelse til ministeriet, hvor vi belyste de problematikker, som vi hos DSA mente var utilfredsstillende eller ubesvaret.IB Undervisningsministeriet taget kritikken til sig og fremsendt en rapport, hvor de forklarer den tekniske udregning for den nye omregningsskala. IB-karakterer bliver nu – ligesom alle andre internationale gymnasiale eksaminer – omregnet på et procentbaseret grundlag, som revurderes i februar hvert år. Det er på din vis positivt at IB-elevers gennemsnit udregnes og vægtes på lige fod med alle andre ungdomsuddannelser i Danmark. DSA mener dog stadig, at der er problemer med den nye omregningsskala. Skalaen nedjusterer elever med en IB-karakter under 33 ud af de maksimalt 45. Vi finder derfor ikke, at der er den samme generelle anerkendelse af IB’en i Danmark, som i andre lande. Fx er det langt sværere at komme ind på et dansk universitet med sine IB-karakterer, end det er på mange af universiteter i F.eks. Storbritannien og USA.

Den 12.-15. juni løb Folkemødet 2014 af stablen. Danish Students Abroad var naturligvis blandt de mange gæster på solskinsøen. Og mange af de mere end 2.000 forskellige debatter og arrangementer handlede om uddannelse og internationalisering. [caption id="attachment_3160" align="alignright" width="300"]Folkemoedet_2014_DEA_Galleri_Klejn Debatten "Bachelorarbejdsmarked – luftkastel eller løbebane?" på Galleri Klejn[/caption] Blandt andet deltog vi i debatten Bachelorarbejdsmarked – luftkastel eller løbebane?, som var arrangeret af tænketanken DEA. Debatten tog udgangspunkt i regeringens udmelding om at mindske kandidatoptaget i Danmark, hvilket har rejst spørgsmålet om, hvorvidt man i Danmark kan få job med en bachelorgrad. Debatten bød på flere vigtige diskussioner, blandt andet en diskussion af, hvad der til tider kan virke som en dæmonisering af det britiske bachelorarbejdsmarked, når man har foretaget internationale sammenligninger.

[caption id="attachment_392" align="alignright" width="300"]Gen.Forsamling.2013 Generalforsamling 2013[/caption]

Årets ordinære generalforsamling finder sted den 23. august 2014 kl. 14 på Studenterhuset i København.

Generalforsamling

Den 23. august afholder DSA generalforsamling, hvor vi skal snakke om det forrige års arbejde, DSAs fremtidige arbejde samt vælge nye medlemmer til DSAs bestyrelse. En håndfuld af de nuværende bestyrelsesmedlemmer har valgt ikke at genopstille, så vi ser frem til nye, energiske bestyrelsesmedlemmer. Den 24. august arrangerer DSA workshops for nye og gamle bestyrelsesmedlemmer samt frivillige. Læs foreningens vedtægter her.

DSA – UK inviterer unge, der er interesserede i at søge uddannelse i udlandet til en åbent hus-weekend d. 10. – 12. oktober 2014. Unge danskere, der går på universiteter i London vil få muligheden for at vise rundt på deres universitet og svare på...

Hvis du skal studere i London i studieåret 2014/2015, så husk at Dr. Ingrids Kollegieboliger råder over 7 meget lækre kollegieboliger. Projektet er finansieret af en lang række danske fonde og derfor er huslejen yderst rimelig. Ansøgningsfrist den 10. juni 2014. For mere information se:...

Texas Når man lander i Texas, kan det være overvældende at finde ud af, hvad man skal se. Texas er meget anderledes end Danmark, og der er så mange ting at opleve. Men fortvivl ikke! Her er den uundværlige guide til ting, du skal se og opleve...

sara-texas Skrevet af Diana Bengtsen Kufferten er pakket. Sara skal tilbage til Danmark efter et 11 måneders langt ophold i Texas. Den situation stod Sara i, da hun i 2007/08 var på udveksling med AFS Interkultur, som er en frivilligdrevet organisation, der gennem udviklingsprogrammer arbejder for at fremme interkulturel forståelse og læring på tværs af landene. Sara er i dag 22 år og i gang med sit andet år på CBS, hvor hun studerer International Business. Selvom hendes skoletid i Texas ligger næsten seks år tilbage i tiden, så er hendes ophold ikke glemt. Sara fortæller, hvordan det var at gå i high school, leve sammen med en værtsfamilie og opleve en kultur, som var meget anderledes fra den, hun kendte i Danmark.

Eske.BachUniversiteter: Aarhus Maskinmester Skole, University of Houston, (McGill University) Hvordan blev din lyst til at studere i udlandet vækket? Jeg fik min første udenlandsoplevelse da jeg som 16 årig flyttede et år til USA for at styrke mit engelsk. Jeg havde på daværende tidspunkt ingen ide om hvor meget jeg efterfølgende ville opholde mig uden for landets grænser. Efter endt HF startede jeg på Maskinmesterskolens værkstedskole, hvor man som afgangselev fra de gymnasielle linier skal stå 9 måneder i “ lære”, hvorefter der er 9 måneders praktik. Ved et tilfælde fik jeg kontrakt med det danske rederi J. Lauritzen som ansatte mig som aspirant i 9 måneder. Her arbejdede vi sammen 6 nationaliteter side om side og sejlede over hele verden. Det var en god introduktion til at færdes med andre kulturer i et professionelt miljø. Et miljø hvor det drejer sig om at løse en arbejdsopgave og hvor politik slet ikke er en del af samtalen, da det der er irrelevant. Det var derfor nemt at sige ja, da vi i min klasse blev tilbudt at tage et semester til Houston. Vi var to, der tog afsted, og det var som forsøgskaniner, da skolen på det tidspunkt ikke havde prøvet udveksling før.

Denne måned har vi talt med Nicoline Lund, der læser ”Food Culture and Communication, Food, Place and Identity” ved University of Gastronomic Sciences i Pollenzo, Italien. Hun er i skrivende stund ved at afslutte et praktikforløb i en dansk eventvirksomhed, hvor hun planlægger et madevent for teenagere, samtidig med at hun skriver sin afsluttende opgave. Hvordan kom du på at tage en ”master i mad”? Jeg har altid været glad for at rejse og opdage nye kulturer og traditioner, i særdeleshed madtraditioner. Så da jeg faldt over masteren i Italien skulle der ikke meget til for at tage beslutningen. Det internationale miljø med 13 nationaliteter repræsenteret satte egne holdninger og perspektiver under lup og gav mulighed for selvreflektion. Når man er en madnørd med hang til at udforske madkultur, fødevareproduktion og de mange aspekter relateret til mad, syntes det Gastronomiske Universitet i Norditalien som det oplagte sted. Universitetet er opstået som en del af slow food-bevægelsen og tiltrækker både studerende, professorer og stjernekokke fra hele verden.