Er du optaget på valglisten?

Er du optaget på valglisten?

Et af de mest omdiskuterede spørgsmål i dansk politik har længe været: Hvornår kommer valget? Og hvis du skal stemme ved det kommende folketingsvalg, skal du været optaget på valglisten. Det er de fleste danskere automatisk. Men hvis du læser i udlandet og har frameldt dig folkeregisteret, er du ikke længere på valglisten. Faktisk skal du selv ansøge om at blive optaget på valglisten igen.

valgplakater

Foto: Henning Bagger / Scanpix

Mange af vores medlemmer har måske allerede ansøgt om optagelse, da de anmeldte flytning til udlandet på Borger.dk. Men hvis man ikke fik gjort dette, skal man udfylde dette skema og sende det til sin seneste bopælskommune. Et DSA-medlem, Aske, har gjort os opmærksom på, at den ansøgning godt kan tage op til to måneder at få behandlet. Dertil skal man lægge syv dage oveni, fordi ansøgningen skal være behandlet færdig senest syv dage før selve valgdagen. Og fordi valget kan komme når som helst, opfordrer han DSA-medlemmer til at sende ansøgningen afsted hurtigst muligt. Opfordringen er hermed givet videre.

Læs mere om optagelse på valglisten her.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.