Er du optaget på valglisten?

Et af de mest omdiskuterede spørgsmål i dansk politik har længe været: Hvornår kommer valget? Og hvis du skal stemme ved det kommende folketingsvalg, skal du været optaget på valglisten. Det er de fleste danskere automatisk. Men hvis du læser i udlandet og har frameldt dig folkeregisteret, er du ikke længere på valglisten. Faktisk skal du selv ansøge om at blive optaget på valglisten igen.

valgplakater

Foto: Henning Bagger / Scanpix

Mange af vores medlemmer har måske allerede ansøgt om optagelse, da de anmeldte flytning til udlandet på Borger.dk. Men hvis man ikke fik gjort dette, skal man udfylde dette skema og sende det til sin seneste bopælskommune. Et DSA-medlem, Aske, har gjort os opmærksom på, at den ansøgning godt kan tage op til to måneder at få behandlet. Dertil skal man lægge syv dage oveni, fordi ansøgningen skal være behandlet færdig senest syv dage før selve valgdagen. Og fordi valget kan komme når som helst, opfordrer han DSA-medlemmer til at sende ansøgningen afsted hurtigst muligt. Opfordringen er hermed givet videre.

Læs mere om optagelse på valglisten her.

Kontakt os

Hvis man har spørgsmål, som ikke er besvaret i denne artikel, eller brug for personlig vejledning, er man mere end velkommen til at udfylde vores kontaktformular og få hjælp af vores studievejleder.

Del:

Indhold

Har du overvejet at støtte DSA?

Vores artikler kan læses af alle, men vi opfordrer dem, der kan, til at blive betalende medlem. Det koster ikke meget og hjælper os til at kunne fortsætte med at hjælpe studerende i udlandet, da medlemskontingenter er vores eneste indtægtskilde.

Hvis du allerede er medlem, kan du logge ind nedenfor.

Email-adresse
Adgangskode
Husk mig
Glemt adgangskode